Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

λαική συσπείρωση για την 11η συνεδρίαση του Π.Σ.

Ανακοίνωση σχετικά με την 11η συνεδρίαση του Π.Σ. Ν. Αιγαίου εξέδωσε η παράταξη «Λαική Συσπείρωση».

Σύμφωνα με τα σημαντικότερα σημεία της,
Κατά την 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι το Συμβούλιο, με ευθύνη, κύρια, της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και συνευθύνη και των άλλων παρατάξεων του ευρω-μονόδρομου, αποτελεί εργαλείο εφαρμογής και διευκόλυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς.
Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται απόλυτα τόσο από την έγκριση των απολογισμών άγριας λιτότητας, ως προς τις λαϊκές ανάγκες, των πρώην νομαρχιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όσο και από την στάση των παρατάξεων αυτών στα υπόλοιπα βασικά θέματα που συζητήθηκαν.
Οι παρεμβάσεις των εκλεγμένων συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου εστιάστηκαν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων ( ΠΕ.Σ.Δ.Α.) Νοτίου Αιγαίου.
Βασικές παράμετροι των θέσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου είναι :1.Η διαχείριση και η ανακύκλωση των απορριμμάτων αποκλειστικά από υπηρεσίες των ΟΤΑ και των Συνδέσμων τους και όχι επιχειρήσεις. 2. Να αποκλειστεί κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και η χρήση των φορομπηχτικών αποκαλούμενων «Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» ( ΣΔΙΤ) που έχουν ήδη χρυσοπληρώσει οι εργαζόμενοι όπου εφαρμόστηκαν. 3. Αποκλειστική χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αποκλειόμενης της ψευδεπίγραφης φορομπηχτικής «ανταποδοτικότητας» που ήδη έχει σωρεύσει δυσβάσταχτα βάρη στον εργαζόμενο λαό με τα υπέρογκα τέλη καθαριότητας.
Για την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για Ανταγωνιστικό και Βιώσιμο Τουρισμό.
Στην συζήτηση για την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για Ανταγωνιστικό και Βιώσιμο Τουρισμό αναδείχτηκαν ριζικά διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές για τον τουρισμό. Αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αντιλαμβάνεται τον τουρισμό ως αναφαίρετο δικαίωμα πρώτα και κύρια του εργαζόμενου λαού για αναψυχή και ανάπαυση, με εργαζόμενους στον τουρισμό, με σταθερή εργασία, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
Για το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Με το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Αιγαίου η Περιφέρεια «βάζει πλάτη» για την υλοποίηση του εκτρωματικού νόμου - πλαισίου της κυβέρνησης με βασικό στόχο την διαμόρφωση της Παιδείας της «αγοράς». Σύμφωνα με την πολιτική αυτή τα Πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με πελάτες από την μια, φοιτητές και γονείς ως πελάτες που θα αγοράζουν ως εμπόρευμα γνώσεις και δεξιότητες, είτε άλλες επιχειρήσεις και φορείς που θα αγοράζουν υπηρεσίες.