Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

οικολογικός άνεμος για 11η συνεδρίαση του Π.Σ.

Ανακοίνωση σχετικά με την 11η συνεδρίαση του Π.Σ. Ν. Αιγαίου εξέδωσε η παράταξη «οικολογικός άνεμος».

Σύμφωνα με αυτήν και υπο τον τίτλο «οι θέσεις του οικολογικού ανέμου για όσα συζητήθηκαν ή δεν συζητήθηκαν» διαβάζουμε οτι (αναφερόμαστε στα σημαντικότερα σημεία)

Για πρώτη φορά συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο σχεδόν όλα τα θέματα που είχαν τεθεί στην ημερήσια διάταξη της 11ης συνεδρίασης του. Δυστυχώς δεν συζητήθηκαν πολλά, σημαντικά και επείγοντα που είχε προτείνει ο οικολογικός άνεμος. Συγκεκριμένα, με δυο επιστολές του ο επικεφαλής του είχε ζητήσει να μπουν είτε στην ημερήσια διάταξη ή και εκτός ημερήσιας διάταξης μια σειρά θεμάτων που είναι πολύ σημαντικά για την περιφέρεια μας και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, όπως για παράδειγμα η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα είδη εστίασης, η διαμόρφωση από κοινού από την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο των προτάσεων και προτεραιοτήτων που θα πρέπει να κατατεθούν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κ Joh. Hahn, η υλοποίηση του σχετικού ψηφίσματος του ΠΣ για το ναυπηγείο Νεόριο Σύρου, τα τεράστια προβλήματα στις υποδομές υγείας καθώς και το θέμα της “σύνθετης τουριστικής κατοικίας”.

"Παραμένει ζητούμενο η ενασχόληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή" επισήμανε ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον οικολογικό άνεμο.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν πρέπει να περιορίζεται στα μικρά και διεκπεραιωτικά θέματα. Είναι υποχρεωμένο να χαράσσει και να υλοποιεί περιφερειακές πολιτικές για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα του Ν. Αιγαίου, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η οικονομία, η κοινωνική συνοχή, η απασχόληση, το περιβάλλον, οι συγκοινωνίες, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η γεωργία, τα απόβλητα. Διαπιστώσαμε ότι αυτά είναι θέματα που και ο Περιφερειάρχης, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα ήθελε να συζητηθούν αφού τελειώσουμε όπως είπε με τα διαδικαστικά θέματα. Όμως αυτά δεν τελειώνουν ποτέ, επομένως δε θα πρέπει να μπούμε ποτέ στη χάραξη πολιτικής για την Περιφέρεια και επιμέρους πολιτικών για το Ν. Αιγαίο;

Αναλυτικά για τις παρεμβάσεις και θέσεις του συνδιασμού, μπορείτε να ενημερωθείτε εδω: http://ecoanemos.wordpress.com