Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

η βάρδια του Πελεκάνου - πρεμιέρα στην Σαντορίνη

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα στην Σαντορίνη της ταινίας - ντοκυμαντέρ «η βάρδια του Πελεκάνου» με θέμα τον αμπελώνα του νησιού και την διατήρηση της οινοποιητικής παραδοσιακής διαδικασίας.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο cine Villagio 3D Cinema στο Εμπορικό Κέντρο Καμαρίου παρουσία της δημιουργού και σκηνοθέτη του Lea Binzer, του πρωταγωνιστή της Νίκου Πελεκάνου καθώς και πολλών άλλων συντελεστών και φίλων της ταινίας.
Το φίλμ έχει ταξιδέψει και διαγωνιστεί σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού στα οποία έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδευει το φίλμ, μια µικρή κοινότητα στην Σαντορίνη έχει ένα µοναδικό χρέος. Να διατηρήσει την παράδοση της αµπελουργίας. Το θέµα είναι πώς ορίζεται αυτή η παράδοση, πώς µετριέται η αγάπη και ποια είναι η σχέση του Θεού µε όλα αυτά. Όλες οι αντιφατικές ιδέες καλλιεργούνται µαζί µε τα αµπέλια και καταλήγουν τσαµπιά στα τοπικά οινοποιεία. Παρ’ όλα τα εµπόδια, η κοινότητα καταφέρνει να συνυπάρχει αρµονικά µέσω µιας κοινής πραγµατικότητας: αυτήν της οινοποιίας και της οινοποσίας.
A small community on the island of Santorini has a unique duty. Το preserve the tradition of wine making…
Η ταινία θα συνεχίσει να προβάλλεται στο Villaggio 3D Cinema στο Εμπορικό Κέντρο Καμαρίου με το εξής πρόγραμμα : Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 14,15 και 16 Οκτωβρίου στις 20.00 και 22.00 και Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 17,18,19 Οκτωβρίου στις 21.15.

Σκηνές απο την ταινία μπορείτε να δείτε εδω