Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2011

Βρούτσης για νέο φόρο στα ακίνητα

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Βρούτσης, σχετικά με το θέμα του νέου φόρου στα ακίνητα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας αποδεικνύεται το νέο 6οκατά σειρά χαράτσι στα ακίνητα.
Βαρβαρότητας διότι επιβάλλεται ακόμη και στις πιο ευπαθείς ομάδες, σε πολίτες χωρίς εισοδήματα, σε άτομα με αναπηρία, σε ανέργους. Ο ισχυρισμός Βενιζέλου για δήθεν “δίκαιο επιμερισμό” αποδεικνύεται πρόκληση και εμπαιγμός.
Αναποτελεσματικότητας, διότι όπως ο ίδιος ο υπουργός ομολόγησε επιβάλλεται αδιάκριτα και εσπευσμένα, επειδή έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και όλους τους στόχους τους.
Αναξιοπιστίας, διότι διαψεύδονται όλα όσα έλεγε ο κ. Βενιζέλος για το ύψος του νέου κεφαλικού φόρου.
Τα ψέματα Βενιζέλου δεν κρύβονται πια. Το χαράτσι στις λαϊκές συνοικίες είναι εξαπλάσιο σε σχέση με εκείνο που ο ίδιος είπε. Είναι, δηλαδή, στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι στο 0,5 ευρώ που είπε.
Οι συντελεστές, φθάνουν, τυπικά, έως και τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι έως τα 10 ευρώ που είπε ό ίδιος στη Θεσσαλονίκη.
Ουσιαστικά, όμως, φθάνουν έως και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό, αφού οι συντελεστές αυξάνονται ακόμη περισσότερο ανάλογα με την “ηλικία” των κτισμάτων».