Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2011

επίσκεψη στην Ρόδο για τους νικητές της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών

Για δεύτερη χρονιά φέτος το "Σπίτι της Ευρώπης" στη Ρόδο οργάνωσε το ταξίδι-έπαθλο των νικητών της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών, που γίνεται κάθε χρόνο στην Αυστρία, με την ενεργό συμμετοχή του Ελληνο-Αυστριακού Συνδέσμου της Βιέννης. Νικήτρια η μαθήτρια Βικτώρια Μοράντε, η οποία στις εισαγωγικές εξετάσεις της για το Πανεπιστήμιο, πρώτευσε ανάμεσα στους συνυποψηφίους της, διάκριση που της εξασφάλισε και ένα χρηματικό βοήθημα για τις σπουδές της.

Τα παιδιά έφθασαν στη Ρόδο στις 8 και αναχωρούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Κατά την παραμονή τους, είχαν καθημερινό πρόγραμμα, οργανωμένο από το Σπίτι της Ευρώπης. Αυτό περιελάμβανε ξεναγήσεις και εκδρομές σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου και στη Σύμη. Επίσης έκαναν εθιμοτυπικές επισκέψεις στις Αρχές της πόλης και την Περιφέρεια όπου τραγούδησαν τον «ύμνο της Ευρώπης» και στον Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο όπου έψαλλαν έναν θρησκευτικό ύμνο. Κατά τις επισκέψεις αυτές πρόσφεραν και έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

Βίωσαν επίσης, όπως και πέρυσι, την εμπειρία μιας ολόκληρης σχολικής μέρας με συμμαθητές τους του Λυκείου του Εκπαιδευτηρίου «Ροδίων Παιδεία». Εκεί παρακολούθησαν μαθήματα, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα των δυο χωρών και τελείωσαν την ημέρα τους γευματίζοντας με τους συμμαθητές τους.
Το ταξίδι αυτό εκτός από την μεγάλη δημοσιότητα που έχει πάρει στην πατρίδα τους, κατά την επιστροφή των παιδιών στην Αυστρία, τους έχει ετοιμασθεί υποδοχή από τις Αρχές της πόλης του Σάλτσμπουργκ. Χορηγός της φιλοξενείας ήταν ο Δήμος της Ρόδου.