Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2011

η ΤΕΔΚ για τους ανταποκτιτές του ΟΓΑ

Επιστολή προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων σχετικά με τον "ορισμό ανταποκριτών Ο.Γ.Α." στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει οτι,

Κατανοώντας την προσαρμογή της υπηρεσίας στο πρόγραμμα "Καλλικράτης" είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως ζητάτε από την μια πλευρά να εξακολουθήσει απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών υψηλής στάθμης προς τους ασφαλισμένους, αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί και ο αριθμός των απασχολουμένων υπαλλήλων.
Σε αρκετά από τα νησιά μας είτε λόγω της απόστασης, είτε λόγω έλλειψης επαρκούς συγκοινωνίας ο δημοτικός υπάλληλος-ανταποκριτής ΟΓΑ, θα απαιτηθεί να απουσιάζει ημέρες για να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους. Λάβετε υπόψη σας ότι σε πολλούς Δήμους η έλλειψη προσωπικού μαζί με την προσθήκη των νέων αρμοδιοτήτων οι οποίες μεταβιβάσθηκαν στους ΟΤΑ, δεν αφήνει την πολυτέλεια για απουσία προσωπικού προκειμένου να απασχοληθεί παράλληλα με άλλα καθήκοντα. Το αίτημα λοιπόν των αιρετών του Νομού μας είναι όπως γεωγραφικά παραμείνουν οι αρμοδιότητες των ανταποκριτών ΟΓΑ / Δημοτικών Υπαλλήλων στα σημερινά όρια.