Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011

η "τζι-τζιμιτζιχοτζιριά" στην εστία του Πύργου

Τελικά, τα ιερά, "τεμπέλικα" και .. φαντασιόπληκτα μυρμίγκια είναι που σώζουν την κατάσταση....
Την αντιστροφή, εν μέρη, (ή, την .. αποδόμηση θα έλεγαν κάποιοι άλλοι..!) του μύθου του Αισώπου περί του "τζίτζικα και του μέρμηγκα" επιχείρησε η θεατρική παράσταση "τζι-τζιμιτζιχοτζιριά" που ανέβηκε το 2ήμερο 2 και 3 Ιουλίου στην "εστία του Πύργου" με πρωταγωνιστές τα παιδιά του Πύργου υπο την καθοδήγηση της κ. Στέλας Καραμπεροπούλου.
Σύμφωνα με την παράσταση την ησυχία και τάξη της μυρμιγκοπολιτείας χαλούν δυό "ενοχλητικές" μυρμιγκίνες που δεν λένε να ενταχθούν στην σκληρή και αυστηρή εργασιακή καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, επιμένοντας να μαζεύουν αντί για ψίχουλα, χρωματιστά γυαλάκια και να ονειρεύονται οτι χορευουν μαζί με τις πεταλούδες. Τελικά όμως, οι οχι και τόσο παραγωγικές (βαλτοί είστε αυτην την εποχή;!) πλήν όμως χαρούμενες μυρμιγκίνες, δικαιώνονται απο το περιβάλλον τους, μιας κι εκτός απο τις αρετές της εργασίας υπάρχουν και οι χαρές της ζωής...
Η παράσταση "τζι-τζιμιτζιχοτζιριά" ανέβηκε το διήμερο 2ήμερο 2 και 3 Ιουλίου στην "εστία του Πύργου" σε σκηνοθεσία της Στέλλας Καραμπεροπούλου.