Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ορατός ο κίνδυνος διακοπής των αεροπορικών δρομολογίων για Σύρο

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Ραγκούση, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου κ. Δεκαβάλλας σχετικά με την "διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Σύρου με την Αθήνα" στην οποία αναφέρει οτι,
Από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, μας έγινε γνωστή η πρόθεση της εταιρείας ΟLYMPIC AIR για τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Σύρου με την Αθήνα, γραμμή την οποία χαρακτηρίζει ως μη βιώσιμη.
Πρότασή της ΟLYMPIC AIR προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι να γίνουν προσπάθειες για να ενταχθεί η συγκεκριμένη γραμμή στις χαρακτηριζόμενες ως επιδοτούμενες, προκειμένου να μην διακοπούν τα δρομολόγια από και προς το νησί της Σύρου.
Σας ενημερώνω ότι και παλαιότερα είχαν γίνει παραστάσεις προς τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να ενταχθεί η γραμμή της Σύρου στις επιδοτούμενες, αλλά αυτές δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Για το Ελληνικό Δημόσιο η επιδότηση γραμμών για τα δυο επόμενα έτη θα κοστίσει περίπου στα 44.000.000€ και χαρακτηρίζονται, ως γραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας, αυτές που και τουριστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν αλλά και γραμμές οι οποίες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην Σύρο, όπως οι γραμμές της Πάρου και της Νάξου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που σας επισυνάπτουμε, η νομοθετική δυνατότητα υπάρχει. Αναμένουμε από εσάς να υπάρξει και η πολιτική βούληση προκειμένου να μην αποκοπεί αεροπορικά η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Νομού των Κυκλάδων από το Κέντρο και ο κρατικός αερολιμένας Σύρου καταστεί ένα αεροδρόμιο μιας αεροπορικής λέσχης.