Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011

Χαράλαμπος Κόκκινος αλά… Μαρίνα Δίζη... (χωρίς όμως λουλούδια..)

Την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας (αλήθεια, που την βρήκατε; είναι συλλεκτική;..) σήκωσε στην τελευταία, 8η, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (2.7) στην Κω, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κόκκινος, σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης “αποτελεί σύμβολο ενότητας, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας που παραπέμπει σε εθνική ομοψυχία και συσπείρωση ”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, “το ΠΑΣΟΚ «υποδούλωσε» την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. Ο λαός μας υποφέρει. Τα ψευτοδιλήμματα, οι διχαστικές «κορώνες», η καλλιέργεια φοβικού συνδρόμου και η βίαιη καταστολή στις λαϊκές κινητοποιήσεις δεν βοηθούν. Απαιτείται ενότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά για να δούμε την Ελλάδα ελεύθερη και δυνατή.”
Παράλληλα, η παράταξη “Νέα Εποχή” επεσήμανε την άρνηση της Περιφερειακής Αρχής να συζητηθούν θέματα υγείας, το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα και η εφαρμογή του στην νησιωτική Ελλάδα, το ότι οι κατακτήσεις των εργαζομένων αφανίζονται και τα προνόμια» της νησιωτικής Ελλάδας χάνονται. Στις τοποθετήσεις της η παράταξη ανέφερε ότι “η περιφερειακή αρχή επιδιώκει το Περιφερειακό Συμβούλιο να διαδραματίσει απλώς τον ρόλο του «θεατή» στις εξελίξεις και όχι το θεσμικό του ρόλο ως το ανώτερο αποφασιστικό πολιτικό όργανο της Περιφέρειας.” Σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι της πλειοψηφούσας παράταξης επιμένουν να εθελοτυφλούν στα μεγάλα προβλήματα της Υγείας που καθημερινά διογκώνονται στα νησιά μας, ότι νέα έργα για την υγεία που είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέσω του ΕΣΠΑ (2007-2013) όπως το Νοσοκομείο της Κω, της Καρπάθου και της Πάρου είναι στις καλένδες, καθώς και ότι αποφεύγουν να μιλήσουν για το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα που οδηγεί στην αφαίμαξη εισοδημάτων από μισθωτούς και συνταξιούχους και εκτινάσσει την ακρίβεια και την ανεργία.

Εμείς πάλι λέμε,
οτι κάτι ανάλογο είχαμε να δούμε απο την (άλλη αλήστου μνήμης.. ) εποχή της οικολόγου βουλευτού Μαρίνας Δίζη η οποία κατά την διάρκεια ψηφοφορίας στην Βουλή είχε σηκώσει πανό με το σύνθημα:«Σταματήστε το θέατρο στη Βουλή - Απλή αναλογική». Επίσης, μαζί με το πανό, κάποιοι φίλοι της από τις εξέδρες, συγνώμη, τα ..θεωρεία, την είχαν ράνει με λουλούδια… Την επομένη μέρα από το περιστατικό, είχε παραιτηθεί από την βουλευτική της ιδιότητα η κ. Συνοδινού, η οποία βλέποντας τα όσα συμβαίνουν σήμερα, μπορεί και να αισθάνεται δικαιωμένη…