Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2011

Γ. Παπαμανώλης - ερωτήσεις

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης το τελευταίο διάστημα κατέθεσε 5 ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς για θέματα ευθύνης τους. Συγκεκριμένα, κατατέθηκε ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας για την αδικία εις βάρος των τριτέκνων και πολυτέκνων υποψήφιων των πανελλαδικών εξετάσεων του νομού μας, ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. για την Στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας, στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυκλάδων με Ανατολικό – Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, στον Υπουργό Οικονομικών για την συνέχιση παραγωγής και προμήθειας ελαφρύ πετρελαίου Marine Diesel 1 για σκάφη των Κυκλάδων, καθώς και για την Στελέχωση Τελωνείου Μυκόνου.
Σύμφωνα με τις δύο πρώτες,
Ερωτάτε το Υπουργείο Παιδείας εαν δύναται να λάβει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς των τριτέκνων και πολυτέκνων, με αποτέλεσμα άμεσα και πριν την λήξη της ημερομηνίας συμπλήρωσης των μηχανογραφικών να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά των νησιώτικων περιοχών και ιδιαίτερα του Νοτίου Αιγαίου που προέρχονται από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να δηλώσουν και σχολές εκτός της Περιφέρειας που ανήκουν.
Αν αυτό δεν μπορεί να γενικευτεί τουλάχιστον να μπορούν να δηλώσουν σχολές εκτός της περιφέρειας διαμονής τους, ακόμα μιας όμορης Περιφέρειας π.χ. οι μαθητές του Νοτίου Αιγαίου της συγκεκριμένης κατηγορίας να μπορούν να δηλώσουν σχολές είτε στην Κρήτη, είτε του Βορείου Αιγαίου, είτε της Αττικής.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας είναι στελεχωμένο με (4) οδηγούς αντί για (6) που προβλέπεται και απαιτείται, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες κατά την περίοδο αδειών, ενώ κατά τις τρέχουσες τακτικές μεταθέσεις δεν καλύφθηκε η θέση του Προϊσταμένου από Αξιωματικό Υπηρεσίας.
Ερωτάστε, εαν είναι δυνατό να προβείτε στην Πρόσληψη - Απόσπαση - Μετάθεση μονίμων υπαλλήλων στις κενές θέσεις του συγκεκριμένου Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας καθώς και στην Άμεση Προκήρυξη πρόσληψης Μονίμων Υπαλλήλων σε όλες τις κενές θέσεις που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα Κυκλάδων.