Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011

συνέδριο για το μέλλον των νησιών απο το υπ. Οικονομικών με .. σχόλιο

Διεθνές συνέδριο με θέμα "Σχεδιάζοντας το μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών : Προκλήσεις - Νέες Στρατηγικές" διοργάνωσε την Παρασκευή (10/6) στην Τήνο το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση και διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων στη διαμόρφωση της Νέας Στρατηγικής για τις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013, σχετικά με το μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών, ως χωρικών οντοτήτων, που χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης και αντιμετώπισης, όπως επιτάσσει και η Συνθήκη τής Λισσαβώνας (Άρθρο 174). Στο συνέδριο συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Επίλογος, απο αυτούς που γράφουμε όταν είμαστε πολύ κεφάτοι, ή πολύ απογοητευμένοι...
Το γεγονός οτι το Υπουργείο Οικονομικών, αυτην ακριβώς την εποχή, που προσπαθεί να περάσει το "μεσοπρόθεσμο" (σσ. το οποίο δεν .. βλέπετε, κι όποιος νομίζει οτι είναι βολεμένος κι οτι θα την πληρώσει ο .. μισητός γείτονάς του, είναι πολύ γελασμένος..) διοργανώνει -μάλλον ακριβά- συνέδρια για το μέλλον των νησιών, μοιάζει τουλάχιστο ειρωνικό.  Πόσο μάλλον όταν διαβάζουμε για τα χρήματα που προυπολογίζεται -και μάλιστα με περισσή βεβαιότητα (!)- να διατεθούν στα νησιά, (ποιά νησιά; στους εργολάβους πάνε αυτά τα λεφτά..)  την ίδια ώρα που οι έλληνες φορολογούμενοι, και κατα κανόνα αυτό συμβαίνει στους μικρομεσαίους, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ευρείας έκτασης φοροεπιδρομή. Και σκέπτεται ο μικρομεσαίος, αντί να διοργνώνετε συνέδρια, έστω και με "ψίχουλα" όπως πολύ πιθανό να μου εξηγήσετε, γιατί δεν μου δημιουργείτε τις υποδομές να μπορέσω να δουλέψω κι εγω καλύτερα σαν επιχειρηματίας; Γιατί, μέχρι τώρα μου ζητάτε, έργα δεν βλέπω, και φέτος έχετε σκοπό να με ξετινάξετε στους φόρους....
Μπα, δεν είναι "τραβηγμένο", ούτε αποτελούν τα "μαυρα πρόβατα" οσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις,  ο περισσότερος κόσμος έτσι σκέπτεται πιά..
Επίλογος Νο2. Αυτό το Υπουργείο πρέπει να είναι πολύ σίγουρο (για την οικονομική του κατάσταση..) για να σχεδιάζει την πολιτική του μετά το 2013...
Επίλογος Νο3. Κι άντε μετά να κατηγορήσεις τον Πάγκαλο...