Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

το ένα φέρνει το άλλο! το "αρχιπέλαγος" στο φεστιβάλ

Το 5ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες στηρίζει το "Αρχιπέλαγος".
Αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει το "Αρχιπέλαγος" για την προστασία και ανάδειξη των ελληνικών θαλασσών, το Ελληνικό Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες αποφάσισε φέτος να υποστηρίξει και οικονομικά το έργο του Ινστιτούτου, παραχωρώντας το 5% των εσόδων της τελετής λήξης του φετινού φεστιβάλ για τη στήριξη των περιβαλλοντικών του δράσεων.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (Los Angeles Greek Film Festival: http://lagff.org/) δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό και τη στήριξη Ελλήνων σκηνοθετών και δημιουργών ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία «Ορφέας» απονέμονται κάθε χρόνο στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, καλύτερου ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίας.
Παράλληλα, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες συμμετέχοντας έμπρακτα στην προσπάθεια που καταβάλει το Ινστιτούτο, αποφάσισε να διευρύνει το δίκτυο της ενημέρωσης στην ομογένεια της Αμερικής σχετικά για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η οργάνωση στην Ελλάδα.
Η ερευνητική & επιστημονική ομάδα του Αρχιπελάγους ευχαριστεί τους συντελεστές του Φεστιβάλ και την ελληνική ομογένεια για τη στήριξη τους!
Στιγμιότυπα απο τις εν λόγο ανακοινώσεις μπορείτε να δείτε εδω και εδω.