Το Επιμελητήριο Κυκλάδων μας ενημερώνει για την οργάνωση Εκπαιδευτικού προγράμματος στην Σαντορίνη με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤ.Α.Π) Κυκλάδων, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων τα οποία αφορούν στην κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων στο
“Επίπεδο 1”.
Στο Επίπεδο 1 ανήκουν οι επιχειρήσεις τροφίμων οι οποίες δεν υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP, αλλά υποχρεούνται να ακολουθούν μεθοδολογία η οποία να βασίζεται στις αρχές του HACCP
Τα προγράμματα κατάρτισης αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλ. 22810 82346 καθώς και με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο. Για πληροφορίες μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο www.e-kyklades.gr
Στην διεύθυνση : Επιχειρήσεις στις Κυκλάδες –Κατάρτιση/ Εκπαίδευση – Σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων