Βράχος είναι και (δεν) κυλά…
ή «ακριβή μου καλντέρα….»
«Τζάμπα μελέτη» ή «μελέτη – προσφορά» -για να ξηγιόμαστε και να μην παρεξηγιόμαστε- χαρακτήρισαν την «αντιολισθητική» μελέτη (αυτήν που θα εκπονηθεί προκειμένου να μην μας έρθει η καλντέρα -των Φηρών- στο κεφάλι) δεκάδες κάτοικοι της γύρω περιοχής, μετα και την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του τελεφερίκ να την εκπονήσει, με δεδομένο ότι η μελέτη χαρακτηρίζετε απαραίτητη.
Οι ίδιοι μάλιστα κάτοικοι χαρακτήρισαν την μελέτη αναγκαία και μελάτη (ώριμη δηλαδή...) προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της καλντέρας παρά το υψηλό της τίμημα που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ (σσ. ποσό που θα δοθεί εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα Τελεφερίκ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δύο δόσεις των 500).
Οι κάτοικοι πάντως δηλώνουν ευχαριστημένοι κι ενθουσιασμένοι αναφέροντας πως αν είναι να την πληρώσουμε, να την πληρώσουμε να πάει στο καλό μιας και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ασφάλεια της περιοχής.
Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες με το άκουσμα του ποσού κάποιοι άλλοι κάτοικοι παρά λίγο να πάθουν εγκεφαλικό και συμφόρεση και να τους τρέχουμε, όταν όμως τους είπαμε ότι η ασφάλεια πληρώνεται κάλμαραν λιγάκι, δεν παύουν όμως να μουρμουρίζουν για το πόσα έργα κι εργάκια θα μπορούσαν να γίνουν με αυτά τα λεφτά. Όταν δε μάθανε κιόλας ότι η απόφαση του ΔΣ ήταν ομόφωνη, το πήραν λίγο παραπάνω με το μαλακό γιατί σου λέει για να πάρουν την απόφαση τόσοι γραμματιζούμενοι άνθρωποι, κάτι παραπάνω θα ήξεραν….
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες με το άκουσμα του ποσού κάποιοι κάτοικοι αποφάσισαν να κάνουν απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να μην δοθούν τόσα λεφτά για μια (έστω και μελάτη...) μελέτη, όταν όμως τους προτάθηκε παράλληλα με την αποχή από το φαγητό να κατασκηνώσουν κάτω από τον επικύνδινο βράχο, δήλωσαν ότι «είπαμε, να πεθάνουμε από την πείνα αλλά όχι κι από βράχο κατακέφαλα» αποφασίζοντας να θέσουν την απεργία τους σε διαβούλευση πριν πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις…..
Σύμφωνα δε μετα όσα μας εμπιστεύτηκε μέλος της μελετητικής ομάδας «τέτοιες μελέτες δε γίνονται κάθε μέρα» (γιατί, εδώ που τα λέμε, για φαντάσου αυτοί άνθρωποι να βγάζανε μεροκάματο 1 εκατομμυρίου ευρώ…) οπότε κι εμείς συμπεραίνουμε (αυτοσχεδίως) ότι πολύ πιθανό τέτοιες μελέτες να γίνονται μια φορά το τρίμηνο, οπότε, σύμφωνα με τα φτωχά μαθηματικά μας, ο μελετητικός τζίρος να ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως…