Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

Για τις πρόσφατες δραστηριότητές της μας ενημερώνει η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στην Γενική της Συνέλευση, καθώς στο νέο ΔΣ που προέκυψε μετά από την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Τα Μέλη της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) πραγματοποίησαν το απόγευμα την Κυριακής, 21ης Φεβρουαρίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου « Αμαλία», την τακτική Γενική Συνέλευση τους, Πρόεδρος της οποίας εκλέχθηκε ο κ. Γεώργιος Πούλιος.

Ο Πρόεδρος του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Λιγνός έκαμε συνοπτικό απολογισμό της δραστηριότητας για το έτος 2009 και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιτυχημένες εξορμήσεις των Μελών της Ε.Κ.Υ.Τ. στα νησιά Μύκονο, Σχοινούσα και Ηρακλειά και ευχαρίστησε τον Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτριο Μπάϊλα, ένθερμο υποστηρικτή των επισκέψεων αυτών, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά και την οργάνωση σε αυτά Ημερίδων με πρωτότυπα, κατατοπιστικά και ενδιαφέροντα θέματα με ειδικούς ομιλητές. Ευχαρίστησε επίσης τους τοπικούς παράγοντες των νησιών για τη θερμή φιλοξενία τους και τόνισε την προβολή των τοπικών προβλημάτων από τα κυκλαδικά έντυπα.
Στη συνέχεια ο Ταμίας κ. Ιωάννης Στεφανόπουλος έκαμε τον ταμιακό απολογισμό και η εκ των Μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής, κ. Κυριακή Γελασάκη ανάγνωσε την Έκθεση της Ε.Ε.
Ακολούθησαν συζήτηση για τα πεπραγμένα, προτάσεις και ανακοινώσεις και διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Ακολούθησε η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, στην οποία προσήλθαν ο Βουλευτής Κυκλάδων του Π.Α.Σ.Ο.Κ. κ Παναγιώτης Ρήγας, ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτριος Μπάιλας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Συν - Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιμώλου κ. Θεόδωρος – Γεράσιμος Μαγγανιώτης, που απηύθυναν χαιρετισμό, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γιαγιάς, η Αντιδήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρία Αλιμπέρτη, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων ( Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.) κ . Πασχάλης Συρίγος, Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ) κ. Νικόλαος Μαϊτος κ.α.

Οι εκλεγέντες για το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκαν σε σώμα, με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος: Εμμανουήλ Λιγνός ( Θήρα), Αντιπρόεδρος : Αντώνιος Χωριανόπουλος (Νάξος), Γενική Γραμματέας: Χαρίκλεια Ζαμάννου (Ίος), Ταμίας: Τατιανή Αναγνωστοπούλου (Σέριφος), Έφορος : Νικόλαος Αλιπράντης ( Πάρος), Μέλη: Αντώνιος Τζιώτης ( Νάξος), Στέφανος Λέπουρας ( Κέα). Αναπληρωματικά Μέλη: Ιωάννης Στεφανόπουλος ( Αμοργός), Στυλιανός Στρούβαλης ( Νάξος).