Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

Πως λένε -και γράφουν και μας τα στέλνουν κιόλας!- τα κόμματα περί του βασικού σχολιασμού της επικαιρότητας; έτσι κι εμείς είπαμε να σχολιάσουμε την επικαιρότητα τώρα που ναι κρίσιμη….

Η επικαιρότητα με μια ματιά….. (ναι αλλά τι ματιά….)
ή «όλα κι όλα»…


Διαβάζουμε ότι…
Ανακοινώνονται τα επώδυνα μέτρα «μαχαίρι» στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων, με την υπογραφή των Βρυξελλών

Περικοπές αποδοχών στο Δημόσιο, που ισοδυναμούν με την απώλεια ενός μισθού για τους 600.000 υπαλλήλους, πάγωμα όλων των συντάξεων και αύξηση της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά), εντάσσονται στο τρίτο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, κατ' απαίτηση των Βρυξελλών σήμερα Τετάρτη. Χθές ενημερώθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Και σχολιάζουμε ότι…
Φαντάζομαι, την “χαρά”
των βουλευτών του κινήματος(!) που θα ακούσουν περί των επώδυνων μέτρων που ως έχει υποχρέωση (σε ποιόν;) και ύστερα από απαίτηση των Βρυξελών (τουλάχιστο ξέρουμε από πού μας έρχεται..) θα πάρει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την χαρά τους, όλοι οι βουλευτές, αναμένεται να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίζουν… Όλοι ρεν δηλαδή…
(εμείς) Όλοι οι υπόλοιποι θα μείνουν σπίτια τους γιατί δεν βρίσκουν κανέναν λόγο να πανηγυρίσουν….


Διαβάζουμε ότι…
«Τεράστια τα χρέη της πολιτείας. Τέλος στην ηλεκτρονική πρόσβαση των πανεπιστημίων στα επιστημονικά περιοδικά.».

Να κόψουν την πρόσβαση των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων στις «τράπεζες» πληροφοριών τους, αποφάσισαν οι διεθνείς μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι επιστημονικών περιοδικών, καθώς η πολιτεία δεν έχει εξοφλήσει τις συνδρομές για τα έτη 2009-2010, ύψους 33 εκατ. ευρώ.


Και σχολιάζουμε ότι…
Φαντάζομαι την “χαρά”
της αρμόδιας υπουργού, που ούτε που θα φανταζόταν το ύψος των χρεών, κι ούτε που μπορεί να φανταστεί που στο καλό θα βρει τόσα λεφτά μπας και ξανανοίξουν οι «τράπεζες πληροφοριών» -και τα περιοδικά-
Φαντάζομαι επίσης ότι η αρμόδια υπουργός είναι έτοιμη να (τους) ανακοινώσει να χρησιμοποιούν στο εξής το γκούγκλ -που μια χαρά εργαλείο είναι κι αυτό-, αλλά λέγονται αυτά τα πράγματα; δε λέγονται.. (η υπουργός ήθελε επίσης να πεί ότι αν θέλετε περιοδικά να πάτε να τα ψωνίσετε στα περίπτερα, αλλά δεν το είπε γιατί ήταν συγχυσμένη με τον υφυπουργό της που λέει άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε και πάει να κάνει τα πανεπιστήμια αμέρικαν μπάρ, οπότε το ξέχασε)
Αλλά όπως είπαμε, αυτά τα πράγματα, ούτε που τα φαντάζεσαι. είναι να μην σου τύχουν….


Διαβάζουμε ότι…
Το «πάγωμα» όλων των συντάξεων για το 2010 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος που όπως είπε, επιβάλλεται από την τραγική κατάσταση των Ταμείων.

Και σχολιάζουμε ότι…
Οι δε συνταξιούχοι φαντάζονται ότι η σημερινή τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα συγκεντρώσει πολύ κόσμο, κάτι που μπορεί κιόλας να συμβεί, γιατί εδώ που τα λέμε ο καιρός -που πολύ απασχολεί τους συνταξιούχους- θα είναι καλός ενώ -οι συνταξιούχοι πάλι- δεν έχουν και πολλά πράγματα να τους απασχολούν πέρα από την σύνταξή τους…
Ο δε υπουργός (εργασίας, σσ κ. Λοβέρδος) ούτε που μπορεί να φανταστεί τι άλλο θα σκαρφιστούν να του πούν οι Βρυξελιώτες ειδικοί, για να μας το μεταφράσει κι αυτός με την σειρά του… (εδώ, θα αναγκαστούμε να το επαναλάβουμε, είναι αυτό που λένε «η φαντασία στην εξουσία!»…)




Ενώ τέλος, για δεύτερη μέρα οι ταξιτζήδες τραβούν χειρόφρενο στα οχήματά τους γιατί ούτε που μπορούν (που μπορούν δηλαδή…) να φανταστούν τι θα τους στοιχήσει ο λογιστικός προσδιορισμός και η τήρηση βιβλίων και στοιχείων εσόδων και εξόδων, έναντι της τεκμαρτής φορολόγησης, με την οποία υπολογίζετε το τι πληρώνουν μέχρι σήμερα….








Καλή σας ημέρα και …. «καλό κουράγιο» που μας είπε (με νόημα..) ο Ρεν….