Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

λαική συσπείρωση Σαντορίνης - Λίλα Καφαντάρη

Τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μαρία Αργυρού.


Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ήταν μεγάλη ενώ παρούσα στην εκδήλωση ήταν η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Λίλα Καφαντάρη και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Βαγγέλης Σιγάλας οι οποίοι μαζί με την κ. Αργυρού πραγματοποίησαν ομιλίες.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η κ. Καφαντάρη υποψήφια για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέφερε ότι «ο Καλλικράτης θα φέρει φτώχεια και δυστυχία στο λαό» ενώ σύμφωνα με συνέντευξη που παρουσιάζεται σήμερα (29.10) στο www.in.gr  η κ. Καφαντάρη απαντά σε πολλά ερωτήματα που έχουν σχέση με τον νησιωτικό χώρο στον οποίο πολιτεύεται. Οι περισσότερες από τις ερωτήσεις που ακολουθούν απαντήθηκαν και κατά την πρόσφατη ομιλία της στην Σαντορίνη.

Αναφέρετε τους τρεις στόχους σας, εφόσον εκλεγείτε;
Είναι οι ίδιοι και όταν είμαστε στην αντιπολίτευση. Πάλη για τη συμμαχία της εργατικής τάξης, με τους μικρομεσαίους, την αγροτιά που έχουν κοινά συμφέροντα για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα πάλης για τη λαϊκή εξουσία. Να γίνει ένα ποτάμι που θα διεκδικήσει τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και που θα τον βάλουν στην υπηρεσία των δικών τους αναγκών. Μη εφαρμογή του αντιδραστικού Καλλικράτη, γιατί η υλοποίησή του σημαίνει παράδοση της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου κλπ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, επιφέροντας φτώχεια και δυστυχία στον εργαζόμενο λαό μας. 
Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης ορισμένων νησιών ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες;
Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για να εκπληρώσουν τον κοινωνικό τους ρόλο, για να μετατραπούν σε εργαλείο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να γίνουν περιουσία του λαού.
Διεκδικούμε: Να δρομολογηθούν σύγχρονα και ασφαλή πλοία με φθηνά εισιτήρια με εξασφάλιση της δουλειάς των ναυτεργατών και βελτίωση των δικαιωμάτων τους.
Να είναι απρόσκοπτα, τακτική, καθημερινή χειμώνα καλοκαίρι η σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους.
Απρόσκοπτη και τακτική σύνδεση των νησιών μας με τα νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.
Μείωση του υψηλού ναύλου μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων και χωρίς αυτή η μείωση να μετακυλιστεί με επιδοτήσεις ή με άλλους τρόπους στον κρατικό προϋπολογισμό.
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αλλάξετε το αίσθημα ανασφάλειας των νησιωτών σχετικά με τις ελλιπείς υποδομές στον τομέα της υγείας;
Οι κάτοικοι των νησιών μαζί με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη πρέπει να παλέψουν μαζί για δημόσια δωρεάν υγεία με σύγχρονες υποδομές και εύκολη πρόσβαση για όλα τα νησιά.
Διεκδικούμε στα ήδη υπάρχοντα νοσοκομεία να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές και προσωπικό ιατρικό κ.λπ. με μόνιμη και πλήρη απασχόληση.
Κέντρα υγείας σε κάθε μεγάλο χωριό που να καλύπτουν πλήρως την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και σύνδεσή τους με τα μεγάλα νοσοκομεία.
Με ποιους τρόπους μπορεί να ενισχυθεί ο τουρισμός στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί το φυσικό τοπίο;
Είναι δικαίωμα όλου του λαού και αυτό προϋποθέτει εξασφάλιση μόνιμης εργασίας για όλους με σταθερό εισόδημα και ελεύθερο χρόνο. Σήμερα μόλις το 4,7% των Ελλήνων δηλώνουν ότι μπορεί να κάνει διακοπές. Δηλαδή τρεις φορές λιγότεροι από το 2007. Το 83,5% δηλώνει ότι είτε θα κάνει μικρότερες σε διάρκεια διακοπές είτε οικονομικότερες