Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

επιμελητήριο Κυκλάδων - εκδήλωση στην Σαντορίνη

Ένα ενδιαφέρον κείμενο σχετικά με τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων φιλοξενεί σήμερα στην σελίδα του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Το κείμενο γράφτηκε και δημοσιεύεται με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση του Επιμελητηρίου στην Σαντορίνη για την συμπλήρωση των 5 ετών λειτουργίας του γραφείου και αναφέρεται στις πρόσφατες δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, στις δράσεις του προγράμματος ''η Κουζίνα του Αιγαίου'' καθώς και στην στήριξη που παρέχει ο φορέας στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,

Η ιδέα της «Κουζίνας του Αιγαίου» αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο να αναδείξει τόσο την οινο-γαστρονομία, όσο και τα παραδοσιακά και τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα των Κυκλάδων και προωθείται από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Επιμελητηρίου στη Σαντορίνη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ι. Ρούσσος αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία των 7 γραφείων του Επιμελητηρίου, στα μεγαλύτερα νησιά του νομού (Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Τήνος), τα οποία συνδέονται μεταξύ τους και με τα κεντρικά στη Σύρο, με σύστημα τηλεδιάσκεψης. Αναφέρθηκε ακόμη στην υποστήριξη των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα και άλλα επιχειρηματικά θέματα και παρεμβάσεις προς την πολιτεία, την εκπαιδευτική δράση με ποικίλες κι ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, τις ανανεωμένες διοικητικές υπηρεσίες, τη δημιουργία της δικτυακής πύλης και τη συμβολή της σε όλη αυτή την προσπάθεια, αλλά και στο ιδιαιτέρως πολύπλοκο έργο αποκατάστασης του Αρχοντικού Πρασσακάκη προκειμένου να μετατραπεί σε Κέντρο Προβολής Κυκλαδικών Παραδοσιακών Προϊόντων.

Υπενθύμισε τη δημιουργία μιας εφαρμογής, η οποία στοχεύει στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και στην τόνωση της αγοράς εργασίας, μέσω της Δικτυακής του Πύλης

http://www.e-kyklades.gr/ 

Πρόκειται για τη νέα δωρεάν υπηρεσία "ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ", η οποία απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ανέργους ή εργαζόμενους που αναζητούν αντίστοιχα, ευκαιρίες πρόσληψης ή απασχόλησης, προσφέροντας τη δυνατότητα σύνταξης, αποθήκευσης και υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων, δημοσίευσης θέσεων εργασίας και αναζήτησης επαγγελματικών ευκαιριών.