Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2010

ο Νίκος Συρμαλένιος στην Σαντορίνη

Περιοδεία στη Σαντορίνη, πραγματοποίησε στις 21 και 22/10 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος.
Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους της περιφερειακής ενότητας Θήρας Χρήστο Καντζέλη και Ανθή Πατραμάνη, επισκέφθηκε στα Φηρά διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, του Επαρχείου, τράπεζες, το Κέντρο Υγείας, τη ΔΟΥ και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Θήρας.



Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο ενημερώθηκε για την πρόταση του Δήμου σε σχέση με τη διαδικασία ανακύκλωσης των απορριμμάτων, ενώ αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη τροποποίησης του ΠΔ για τις ΖΟΕ, έτσι ώστε να μπορούν να χωροθετηθούν η μονάδα αφαλάτωσης και ο ΧΥΤΥ. Αντίστοιχα στον Έπαρχο έθεσαν το ερώτημα των ενδεχόμενων εμποδίων για την κατασκευή του Γυμνασίου της Μεσαριάς και του ΕΠΑΛ και πήραν τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα και ότι όλα προχωρούν κανονικά.

Επίσης ο Νίκος Συρμαλένιος έδωσε συνέντευξη στο Σαντορίνη ΤV , όπου τόνισε και πάλι τη σημασία των περιφερειακών εκλογών και την ανάγκη τόσο της καταδίκης των πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων που μας οδήγησαν στα πρόθυρα χρεωκοπίας και στο ΔΝΤ, όσο και της υπερψήφισης των “ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” που έδειξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι ξέρουν να αγωνίζονται για μια άλλη ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου με βιώσιμη προοπτική με οικολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Τέλος για άλλη μια φορά εκθείασε το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής των Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond και δεσμεύτηκε ότι στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ενω,
Συνέντευξη στο www.in.gr  παραχώρησε στις 26 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος στην οποία χαρακτήρισε "τριτοκοσμική την κατάσταση στη δημόσια υγεία στα νησιά"
Σύμφωνα με ενα μέρος της συνεντευξης,

Αναφέρετε τους τρεις πρώτους στόχους σας, εφόσον εκλεγείτε.
Οι στόχοι μας δεν θα είναι μόνο τρεις, θα είναι πολλοί, γιατί τα συσσωρευμένα προβλήματα του νησιωτικού μας χώρου είναι άλλο τόσο πολλά και σοβαρά. Να πούμε για βιώσιμη ανάπτυξη και ποιοτικό τουρισμό χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό δεν γίνεται, όπως δεν γίνεται χωρίς στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής ως οργανικού στοιχείου της βιωσιμότητας, όπως δεν γίνεται χωρίς εξοικονόμηση ενέργειας, υδάτινων πόρων και χωρίς ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Και όλα αυτά αλληλοεξαρτώμενα με τη λογική της αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση, άρα της περιφερειακής ανάπτυξης, που είναι ακόμα θαμμένη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 1981.

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αλλάξετε το αίσθημα ανασφάλειας των νησιωτών σχετικά με τις ελλιπείς υποδομές στον τομέα της υγείας;
Η δημόσια υγεία στα νησιά μας βρίσκεται κατά κύριο λόγο σε τριτοκοσμική κατάσταση. Υπηρεσίες υγείας υποστελεχωμένες, διακομιδές με ψαροκάικα, μοναχικοί γιατροί σε απόγνωση και από την επίσημη πλευρά υποσχέσεις, εξαγγελίες που έχουν κουράσει όχι μόνο τους πολίτες, αλλά ακόμα και τους αιρετούς τους προσκείμενους στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα, που δεν πιστεύουν πλέον σε τίποτα σε σχέση με τις εξαγγελίες. Θα προβούμε σε πρόσκληση γενικής διαμαρτυρίας και κινητοποίησης για αύξηση των δαπανών προς τη δημόσια υγεία στο 5% του ΑΕΠ, για πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών υγείας, για ίδρυση περιφερειακών ΕΚΑΒ που θα διαθέτουν κατάλληλα εξοπλισμένα πτητικά και πλωτά μέσα, σε πλήρη αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας με διασύνδεση με τα μεγάλα νοσοκομεία σε 24ωρη βάση κλπ.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδω : http://politesna.blogspot.com/2010/10/ingr.html