Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

οι Περιφερειακές εκλογές στο διαδίκτυο

Οι σελίδες των Περιφερειακών εκλογών.
ή (ακόμη καλύτερα..)
blogger - wordpress 1-1 (οι υπόλοιοι... 0-0..)

Για τον συνδυασμό «Αρχιπέλαγος δημιουργίας» με επικεφαλής τον
Γιάννη Μαχαιρίδη μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ
http://www.archipelagos-dimiourgias.gr/

Για τον συνδυασμό «Νέα Εποχή για τα νησιά μας» με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Κόκκινο μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ
http://www.xkokkinos.gr

Για τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Λίλα Καφαντάρη μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ (σημ. ο συνδυασμός δεν έχει αυτόνομη σελίδα κι αυτή στην οποία σας παραπέμπουμε είναι ειδησεογραφική, καλά όμως ενημερωμένη)
http://aegeanews24.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=380891

Για τον συνδυασμό «Πολίτες κόντρα στον Καιρό» με επικεφαλής τον Νίκο Συρμαλένιο μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ http://politesna.blogspot.com/

Για τον συνδυασμό «Οικολογικός Άνεμος» με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσόγελο μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ http://ecoanemos.wordpress.com/

Ένα.. σύντομο σχόλιο;;

Πρώτων, τον συνδυασμό «Αρχιπέλαγος δημιουργίας» δεν τον βρίσκεις -στο διαδίκτυο- ούτε με … Google! Η διεύθυνση είναι ελαφρώς περίπλοκη και δυσεύρετη αλλά με λίγο ψάξιμο, εντοπίζετε… Το περιεχόμενό της αξίζει τον κόπο. Η σελίδα είναι ευκολοδιάβαστη και παρέχει όλες τις χρειαζούμενες πληροφορίες για τον δημοσιογράφο, τον υποψήφιο και τον ψηφοφόρο… (με τις υγείες μας..)

Η έρευνα μας περί του συνδυασμού «Νέα Εποχή για τα νησιά μας» του κ. Κόκκινου μας οδήγησε στην προσωπική του σελίδα στην οποία αναφέρετε η προεκλογική του δραστηριότητα αλλά πουθενά δεν βρήκαμε λίστα των υποψηφίων…

Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Λίλα Καφαντάρη δεν έχει φτιάξει δική του σελίδα ούτε καν χρησιμοποιώντας τα δωρεάν εργαλεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο, ενώ ούτε η επίσημη σελίδα του ΚΚΕ αναφέρεται στους συνδυασμούς των Περιφερειακών εκλογών… (στον Ριζοσπάστη δεν κοιτάξαμε.. ούτε είδαμε το κανάλι του 902 που διαφημίζει κουζινικά για την εργατιά..)

Ο συνδυασμός «Πολίτες κόντρα στον Καιρό» (και οχι στο Κάιρο όπως λένε πολλοί..!)  με επικεφαλής τον Νίκο Συρμαλένιο έχει φτιάξει μια πολύ καλή, προσεγμένη και ενεργότατη σελίδα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την δωρεάν πλατφόρμα του blogger, ενώ εντυπωσιακά καλή είναι η συμμετοχή των υποψηφίων οι οποίοι όπως φαίνεται «εκμηδενίζουν» τις αποστάσεις και έχουν αναπτύξει μεταξύ τους διαύλους επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων (κάποιοι λένε ότι ανταλλάσσουν και τραγούδια!) εν πάσει περιπτώσει πρόκειται για μια όμορφη, εύχρηστη, ενδιαφέρουσα και ζωντανή σελίδα.

Ο συνδυασμός «Πολίτες κόντρα στον Καιρό» έχει φτιάξει και το δικό του κανάλι εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=Zl6MlNI0TBg&hd=1

Στο ίδιο μήκος κύματος (αέρα!) και ο συνδιασμός «Οικολογικός Άνεμος» με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσόγελο ο οποίος «κοντράρει» με τον wordpress (σσ είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του blogger, με φανατικούς φίλους και εχθρούς και τα δυό!) έχοντας δημιουργήσει μια επίσης αξιολογότατη σελίδα, χαρούμενη, πολύχρωμη, ζωντανή, με πάρα πολλές πληροφορίες και χρησιμότατα λίνκς σχετικά με θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος, πολιτισμού κλπ. (καμιά σχέση δηλ. με τις γραφειοκρατικού τύπου σελίδες κομμάτων, υπο-κομμάτων και παρατάξεων..) Και σε αυτήν την περίπτωση ο διάλογος και οι προτάσεις που κατατίθενται είναι απολύτως ενδιαφέρουσες ενώ στην βόλτα σου σε αυτην έχεις πάντοτε να συναντήσεις και κάποιον ενδιαφέροντα συνομιλητή!
Το φόρουμ δηλ. είναι αξιόλογο, ενώ το αξιοσημείωτο ότι συναντάς ανθρώπους που σου λένε ότι μόλις γύρισα από ποδηλατάδα ή κατάδυση, καμμιά σχέση δηλαδή με αυτά που έχουν να σου πουν οι πολιτικοί αυτήν την εποχή…!