Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

Όλοι συναυλίες! (πως λέμε Όλοι... Ρεν;!)
ή, διαίρει και βασίλευε... (εμβαθύνετέ το όσο θέλετε... ποτέ δεν είχαμε την αντίληψη οτι γράφουμε για τον εαυτό μας ή για την παρεά μας..)

Για δυό συναυλίες που διοργανώνει μας ενημερώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ (η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει την «εκπόνηση» ολόκληρου του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Θήρας) πλήν όμως μας εκπλήσει μιας και παρά το καλό ιστορικό της στην διοργάνωση εκδηλώσεων,  η Επιχείρηση φαίνεται οτι σε αυτην την περίπτωση λειτούργησε με προχειρότητα μη μπαίνοντας στην διαδικασία να βρεί χορηγούς (όπως συνέβει στην περίπτωση της ... ομμόρυθμης Κοινοφελούς) με οτι αυτό συνεπάγετε σε οικονομικό επίπεδο και ενημερώνοντας μας κυριολεκτικά στο .. παρα 5.

Και βέβαια, πέρα απο την οργάνωση, αυτό που «παραξενευει» είναι οτι στην περίπτωση του Δήμου Θήρας έχουμε 2 δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες απ οτι φαίνεται λειτουργούν με το ίδιο αντικείμενο. Να κάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κι ακόμη πιο προφανώς έχουμε 2 δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με το ίδιο αντικείμενο και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της περιοχής τους η κάθε μια. Θα ήταν λοιπόν άδικο να ζητήσουμε και μια τρίτη δημοτική επιχείρηση που θα έκανε κι αυτη πολιτιστικές εκδηλώσεις στηρίζοντας κι αυτην την δικιά της (μας)  περιοχή;

Σημείωση απαραίτητη.
Δεν έχουμε τίποτα ούτε με την τέχνη, ούτε με τους καλλιτέχνες, ούτε με τις εκδηλώσεις. Ίσα ίσα. Αυτά που μας προβλημάτισαν είναι συγκεκριμένα και τα αναφέραμε.

Οι εκδηλώσεις που μας καλεί η ΔΕΠΟΤΑΘ το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου είναι οι εξής,
Κονσέρτο για πιάνο με την σολίστ Γιούλα Μπαλ.
Η Γιούλα Μπαλ γεννήθηκε στο Νόβι Σαντ στη Σερβία το 1980 και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου κλασικής μουσικής, κερδίζοντας βραβεία.
Ο τρόπος, με τον οποίο ερμηνεύει, συνθέσεις κλασικής μουσικής έχει χαρακτηριστεί από κριτικούς ως αυθεντικός συνδυασμός ισχυρού ταπεραμέντου και δημιουργικής ηχητικής τεχνικής και οι διασκευές της σε συνθέσεις των Σούμπερτ, Αλμπενίζ και Βίλα Λόμπος για πιάνο έχουν ενθουσιάσει το κοινό και τους κριτικούς.

Και σε μια εκδήλωση αφιερωμένη «στα παιδιά που έφυγαν νωρίς» με τους Γιώργο Ρούσσο στο πιάνο, Γιώργο Καράτσαλο κιθάρες-φωνή και την Ντόρα Αθανασίου στο τραγούδι.
Όπως μας ενημερώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή την εκδήλωση ενω όπως αναφέρει, στη διάρκειά της θα ακουστούν δυο τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση αφιερωμένα ¨στα παιδιά που έφυγαν νωρίς¨, σε μουσική Γιώργου Ρούσσου και Κώστα Γρηγορίου.
Και οι 2 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα με ελευθερη είσοδο στις 20.00.