Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

«Μετριασμένες» (άλλοι θα το έλεγαν και μουδιασμένες) μπορούν να χαρακτηριστούν μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των γιατρών ειδικοτήτων που υπηρετούν σε Κ.Υ. των Κυκλάδων μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας που βρέθηκε στην Σύρο (και κάποιοι νόμιζαν ότι πήγε για καλό και για να τους «τάξει» μέχρι που τον άκουσαν και τους έκοψε κρύος ιδρώτας, ενώ άλλοι ανέβασαν πίεση) και ανακοίνωσε ότι «περικόπτεται» το 30% των αποδοχών τους από τις εφημερίες καθώς και ότι πολλές από τις επονομαζόμενες ως «ενεργές» μετατρέπονται σε «ον κόλ» (on call, στα ελληνικά!) που σημαίνει ότι σε περίπτωση ανάγκης πέρνεις τηλέφωνο τους γιατρούς να «τρέξουν» κι άμα τους βρίσκεις … σφύρα μου, διότι εκτός από επαγγελματίες είναι και άνθρωποι κι εκείνην την ώρα μπορεί να πίνουν τις ρακές τους κάτω από τα πεύκα….
Οι γιατροί πάντως που εκτός από επαγγελματίες είναι και άνθρωποι και θύμωσαν και κόρωσαν με αυτήν την απόφαση, και προχθές το μεσημέρι πήραν τηλέφωνο τον διευθυντή του νοσοκομείου της Σύρου μπας και ακούσουν τίποτα ευχάριστό, πλήν όμως κι εκείνος τους επιβεβαίωσε οτι οι εφημερίες θα κοπούν κι οτι επειδή τους «συμπόνεσε» θα τους κάνει την χάρη να τους δώσει τις εφημερίες τους μέχρι και το τέλος Ιουλίου αλλά τους ξηγήθηκε οτι μετά «κομένη».
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε οτι στο πλαίσιο των -περιορισμένων- αντιδράσεών τους οι γιατροί αναφέρονται στις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες της δουλειάς τους υποστηρίζοντας οτι συγκριτικά οι αμοιβές τους είναι απο τις χαμηλότερες απο αυτές των συναδέλφων τους στην Ε.Ε. κάτι που προφανώς γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά τέτοια εποχή αν απαντούσε θα απαντούσε οτι κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες...