Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2010

Είναι τόσο καλογραμμένη που την... αντιγράφουμε! (απο ειδησεογραφική σελίδα της Κρήτης)

Οι παλαίμαχοι της ποδοσφαιρικής ομάδας (ΕΑΡ) της Κρήτης έπαιξαν με τους παλαίμαχους του Πανθηραικού στο Γήπεδο του Καμαρίου.

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΕΑΡ, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες σύστασης ομάδας Παλαιμάχων. Οι παλιοί άσσοι της ΕΑΡ έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μια έντονη δραστηριότητα, δίνοντας το παρόν όπου τους καλούν για να συμμετάσχουν σε φιλικά παιχνίδια. Πρόσφατα, λοιπόν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ως την Σαντορίνη και να δώσουν ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι με την ομάδα παλαιμάχων του Πανθηραϊκού. Το φιλικό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Καμαρίου της Σαντορίνης και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά μεγάλοι αστέρες που φόρεσαν τη φανέλα εκείνης της ιστορικής ομάδας, που διέπρεψε τις δεκαετίας ’80 και ’90.
Συνδετικός κρίκος του φιλικού αγώνα ο Δημήτρης Πίττας ο οποίος εργάζεται (αστυνομικός) τα τελευταία χρόνια στο νησί των Κυκλάδων, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν και προπονητής του Πανθηραϊκού.
Πολύ καλή φιλοξενία από τους Κυκλαδίτες το διήμερο παραμονής της αποστολής των παλαιμάχων της ΕΑΡ στη Σαντορίνη ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού ο επίτιμος πρόεδρος του Πανθηραϊκού κ. Σπύρος Πατηνιώτης πρότεινε το παιχνίδι να διεξάγετε κάθε χρόνο, κάτι που οι παλαίμαχοι της ΕΑΡ αποδέχτηκαν.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας από την ιστορική ομάδα της ΕΑΡ που αποδέχθηκαν την πρόταση μας για την διεξαγωγή αυτού του φιλικού αγώνα. Προτείνουμε να έρχονται κάθε χρόνο στο όμορφο νησί μας, να σας φιλοξενούμε και να θυμόμαστε τα παλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατηνιώτης.
Μετά το παιχνίδι ο Λιμενάρχης κ. Μανώλης Βασαλάκης παρέθεσε γεύμα στην αποστολή του Ρεθύμνου σε παραδοσιακό εστιατόριο. Οι οικοδεσπότες χάρισαν και από μια φιάλη παραδοσιακό κρασί Σαντορίνης σε όλα τα μέλη της αποστολής της Ρεθυμνιώτικης ομάδας.
Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος του φιλικού αγώνα, οι Ρεθυμνιώτες στην μεγαλύτερη διάρκεια του, ήταν καλύτεροι και επικράτησαν δίκαια και άνετα με 6-3, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ.
Τα γκολ για την ιστορία πέτυχαν για την ομάδα του Ρεθύμνου οι: Αθανασιάδης 6’, Κοκολάκης 12’, Πίττας 24’, Λυρώνης 60’, Καλαϊτζιδάκης 84’, Πανταζής 90’. Ενώ για τον Πανθηραϊκό σκόραραν οι: Τζούρος 19’, Λειβαδάρος 31’ και Δρακούτος 71’.
Παλαίμαχοι Πανθηραϊκού: Βασαλάκης, Τζούρος, Κρεμμύδας (33’ Πρέκας), Μέντας, Ζώρζος, Δαμίγος, Ρούσσος, Λειβαδάρος (46’ Ξαγοράρης), Δρακούτος, Χάλαρης (65’ Κουτσαυγουστής), Συρίγος.
Παλαίμαχοι Ε.Α.Ρ.: Φιλιππής, Μαρινάκης (11’ Χόμπης), Φραγκάκος (46’ Πανταζής), Μαρκουλιδάκης (3’ Κατικάς), Καλαϊτζιδάκης, Πίττας, Δεληγιαννάκης, Κατσούλης, Λυρώνης, Κοκολάκης, Αθανασιάδης.