Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

Διαμαρτύρομαι εντόνως (κύριε πρόεδρε…)

ή το λιμάνι της αγωνίας …. (και της άφατης υπομονής…)

Έγγραφη διαμαρτυρία έστειλε στο Λιμενικό Ταμείο στο οποίο είναι μέλος ο κ. Γιώργος Δαρζέντας διαμαρτυρόμενος για το ότι στο στέγαστρο (την αίθουσα δεν εννοείτε;) που περιμένουν οι επιβάτες στον Αθηνιό για να μπούνε στο πλοίο υπολειτουργεί το κλιματιστικό με αποτέλεσμα οι αναμένοντες να διαμαρτύρονται (πέρα από το γεγονός ότι ιδρώνουν και μυρίζουν άσχημα, αλλά αυτό το λέω εγώ γιατί δεν είναι κομψό να το πεί ενας αιρετός…).

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Δαρζέντα, φίλοι και επιβάτες τον ενημέρωσαν για το γεγονός και στη συνέχεια κατέβηκε κι ο ίδιος να κάνει μια «αυτοψία» για να τσεκάρει την πληροφορία κι όχι γιατί δεν τους πίστεψε και τους πέρασε για προβοκάτορες, οπότε και διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι δραματική και τα σχόλια δυσμενέστατα.
Στην επιστολή του αναφέρει ότι έχει ήδη ενημερώσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πλήν όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε, ενώ σημειώνει ότι από πέρσυ δεν λειτουργούν ούτε οι αεροκουρτίνες.
Στην συνέχεια της επιστολής του ο κ. Δαρζέντας αναφέρετε και σε μας (τα ΜΜΕ δηλαδή) λέγοντας πως «τα Μέσα Ενημέρωσης του νησιού κάθε μέρα (σ.σ. ή σχεδόν για να μην γινόμαστε και κουραστικοί…) αναφέρονται στην πτώση του τουρισμού και κάνουν αγώνα να είμαστε προσεκτικοί γιατί η βιομηχανία υποφέρει».
Ενώ κλείνει την επιστολή του σημειώνοντας ότι «παρακαλώ χωρίς να προστάζω γρηγορείτε γιατί το φευγιό των επισκεπτών δεν είναι το επιθυμητό για κανέναν. Απάντηση δεν περιμένω, γιατί δεν έχω πάρει ποτέ, αλλά ανησυχώ που δεν ανησυχείτε για την ταλαιπωρία όλου αυτού του κόσμου».

Οι πληροφορίες πάντως σύμφωνα με τις οποίες το Λιμενικό Ταμείο θα μοιράσει στους επιβάτες βεντάλιες δεν έχουν διασταυρωθεί…

Νωρίτερα ..
Στις τουαλέτες του Αθηνιού είχε αναφερθεί δημόσια ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Σιγάλας (σιχαμερή η δουλειά του πολιτικού…) λέγοντας ότι λειτουργούν κακήν κακώς κι ότι μια λείπει χαρτί, μια σαπούνι, κι ότι ποτέ δεν είναι όλα στη θέση τους…

Το συμπέρασμα; Τίποτε δεν φαίνεται να λειτουργεί «εκεί δα κάτω…»


Μου κάνει πλάκα (κι) ο θεός….
Κατά σύμπτωση πάντως, κι εμένα φίλος – επιβάτης με ενημέρωσε και μάλιστα προ ημερών ότι στις τουαλέτες του αεροδρομίου δεν υπάρχει χαρτί υγείας. Κι έτσι όπως ήμουν φορτωμένη εκείνη την ώρα του απάντησα «και τι θες να κάνω εγώ, εγώ φταίω; στην ΥΠΑ να πας να τα πεις!» μετά όμως που ξεθύμωσα συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, κι ότι το γεγονός (δεν το τσέκαρα αλλά τον πίστεψα..) αποτελεί πλήγμα στην εικόνα του νησιού…

Το -λογικό- συμπέρασμα; Ότι οι «πύλες» εισόδου στην Σαντορίνη δεν τα πολυπάνε καλά με την καθαριότητα….