Τετάρτη, Ιουλίου 28, 2010



μια πολύ ωραία ανακοίνωση...

που μας ήρθε απο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου σχετικά με την πιο πρόσφατη δραστηριότητα του Συλλόγου, να γιορτάσει την Πανσέλινο -του Ιουλίου- στην παραλία του Αι Γιώργη και να δώσει στους μαθητές την δυνατότητα να γνωρίσουν τα ... αστέρια, να τραγουδήσουν τραγούδια του καλοκαιριού, να παίξουν παιχνίδια και να δοκιμάσουν τα φαγητά που είχαν προετοιμάσει οι μαμάδες του Συλλόγου κι όλ αυτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που λάβαμε (κι ευχαριστούμε πολύ γι αυτό)


Με πολλές δραστηριότητες και μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονιών υποδεχτήκαμε την Πανσέληνο του καλοκαιριού και της κάναμε συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην παραλία του Άη- Γιώργη με δάδες και φαναράκια, τα παιδιά μας έπαιξαν μαθαίνοντας για το πλανητικό μας σύστημα (ήλιος, πλανήτες, τροχιές, δορυφόροι). Την εκπαιδευτική δραστηριότητα προετοίμασαν η Ρούλα και η Χριστίνα Φραγκάκου πάνω σε μια ιδέα του συγγραφέα Γιάννη Ρεμούνδου που με αμεσότητα και ενθουσιασμό κινητοποίησε όλα τα παιδιά.

Ο Βαγγέλης, η Μαρκετούσα, η Κατερίνα, η Φωτεινή, η Σίσσυ και η Ραχήλ απέδωσαν ένα αρχαίο ορφικό ύμνο για τη σελήνη, ο Λάζαρος μας έκανε ζογκλερικά με τρία μπαλάκια και Μαρία, η Μαργαρούλα, η Αφροδίτη και η Λούλα μας διάβασαν ποιήματα για τη σελήνη.

Ο Δημήτρης Σιγάλας μας παρέσυρε σε αγαπημένα τραγούδια με το ακορντεόν του. Η Στέλλα Καραμπεροπούλου μας συγκίνησε με ένα απόσπασμα από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου. Η Χριστίνα Φραγκάκου έκανε την έκπληξη με το Μονόλογο του Φεγγαριού από το Ματωμένο Γάμο του Φ.Γ. Λόρκα.

Όλες οι μητέρες προετοίμασαν τα νόστιμα εδέσματα που όλοι τιμήσαμε δεόντως (από φουρνιστό σφουγγάτο μέχρι σιμιγδαλένιο χαλβά, σύκα, πεπόνια και καρπούζια), ο Νίκος έστησε τα φώτα και την … ψησταριά, ο Κυριακός τα βεγγαλικά και οι γονείς πρόσφεραν τα αναγκαία για να τραβήξει το κέφι και το τραγούδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όλα τα παιδιά με απίστευτη ζωτικότητα έπαιξαν κρυφτό, βαρελάκια και ό,τι άλλο τους έφερε η έμπνευση της μαγικής στιγμής δίπλα στο κύμα σε μια ιδανική βραδιά κάτω από ένα υπέροχο φεγγάρι.

Τα παιδιά μας αλλά και όλοι εμείς δεν είχαμε ζήσει τόσο γνήσια και αυθόρμητη εμπειρία. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα και ξεχωριστά τη Ρούλα και τη Χριστίνα Φραγκάκου που μας δίνουν κάτι πιο ανεκτίμητο από τις γνώσεις τους και το χρόνο που μας αφιερώνουν : την αγάπη και την έγνοια τους.