Πέμπτη, Ιουλίου 08, 2010

πάντοτε παρουσιάζονται εξαιρετικές δουλειές στο Art Space... ...με χρώμα, με λευκό και με πολύ Σαντορίνη. ενας χώρος που επιμένει να προσφέρει στην Σαντορίνη και τους επισκέπτες της. ένας χώρος που αφήνει πλήρως ικανοποιημένους τους επισκέπτες του με τις καλύτερες εντυπώσεις, δίνοντάς τους περισσότερα απο αυτά που έχουν να περιμένουν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση να επισκεφθούν εναν εκθεσιακό χώρο. Απο τα μέρη στην Ελλάδα που έχουν "ψυχή". που μπορείς να διακρίνεις και σέβεσαι την προσωπική δουλειά και το μεράκι του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος είναι πάντοτε παρόν και με ΑΓΑΠΗ γι αυτό που κάνει, ξεναγεί, συζητάει και φιλοξενεί - με όλην την έννοια της λέξης- τους επισκέπτες του. απο τα πιο όμορφα, τρυφερά και ουσιαστικά μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στο νησί....










Το παραπάνω σχόλιο είναι το σημερινό μου στην διευθυνση του Art Space στο διαδίκτυο. Το Art Space είναι ενας εκθεσιακός χώρος - οινοποιείο που όπως αναφέρω και πιο πάνω εχει καταφέρει να ικανοποιεί πλήρως τους επισκέπτες του, χρόνια τώρα, αφήνοντάς τους τις καλύτερες εντυπώσεις. στην σελίδα του χώρου στο ίντερνετ  παρουσιάζονται πολλά απο τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην φετινή ομαδική έκθεση που φιλοξενεί ο χώρος.




Ενω, για να προλογίσω την ανακοίνωση για την φετινή έκθεση που έχουμε λάβει εδω και καιρό αλλά δυστυχώς δεν δημοσιευθηκε σε αυτην την σελίδα, μπορώ να πώ οτι προφανώς στην εποχή μας ο "δαίμονας του τυπογραφείου" έχει εξελιχθεί σε "δαίμονα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας"!







Από τις αρχές Απριλίου 2010, το ART SPACE στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης, είναι έτοιμο και δέχεται, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, καθημερινά τους επισκέπτες του. Στους χώρους του προβιομηχανικού οινοποιείου του 1861, οι επισκέπτες θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στους δρόμους της τέχνης και του κρασιού.





Μέσα στο παλιό οινοποιείο, σε μια από τις μεγαλύτερες γκαλερί της Ελλάδας, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και να επιλέξουν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής σημαντικών Ελλήνων και ξένων σύγχρονων δημιουργών.







Παράλληλα, η περιήγηση του παλιού οινοποιείου προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν πώς παράγονταν και παλαίωναν την προβιομηχανική εποχή τα φημισμένα σαντορινιά κρασιά: το ονομαστό «απάτητο» νυχτέρι και το εξαίσιο «λιαστό» βινσάντο. Κάναβες, πατητήρια και ληνά θαρρείς ανέγγιχτα απ’ τον χρόνο μαρτυρούν την αληθινή ιστορία του σαντορινιού κρασιού.

Το παλιό ρακιδιό, ακριβώς στην ίδια θέση εδώ και δύο αιώνες, μαρτυρά τον τρόπο που γινόταν η τσικουδιά, το ούζο και το περίφημο σαντορινιό κονιάκ. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το μοναδικό σωζόμενο προβιομηχανικό ντοματάδικο.

Επιπλέον, το ART SPACE έχει να επιδείξει και ένα σύγχρονο οινοποιείο, υψηλής τεχνολογίας, κάθετης οινοποίησης. Παράγονται κρασιά υψηλής ποιότητας που παλαιώνουν σε υπόσκαφα κελάρια, 11 μέτρα κάτω απ’ τη γη και κάτω από παχύ στρώμα ελαφρόπετρας. Εφέτος, τα κρασιά του Art Space Winery είναι: το «Νυχτέρι» παραγωγής 2008, το «Vinsanto» του 2005, το «Vinsanto» του 2001 καθώς και 2 καινούρια ιδιαίτερα λευκά κρασιά, ο «Άγιος Αύγουστος» και ο «Άγιος Αύγουστος βαρέλι». Οι επισκέπτες καλούνται να δοκιμάσουν και να επιλέξουν το κρασί της αρεσκείας τους.


Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ART SPACE: www.artspace-santorini.com

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 2010
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ


1. ADAMO NORA
2. CALL JON
3. CARRERAS PONS SANDRA
4. DONATELLI ROBERTO
5. GROETZ GERD
6. IGLI JORGO
7. KLASSEN GABRIELE
8. RETZAS
9. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ10. ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΜΑΙΡΗ
11. ΓΕΩΜΠΡΕ ΛΙΖΑ
12. ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΝΑ
13. ΔΙΒΑΡΗ ΕΥΑ
14. ΔΗΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
15. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
16. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
17. ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
18. ΛΕΟΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
19. ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ
20. ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
21. ΜΗΤΑΛΑ ΕΥΑ
22. ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΚΥΒΕΛΗ
23. ΝΟΜΙΚΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΑ
24. ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
25. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΕΥΣΩ
26. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
27. ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΚΑΛΛΗ
28. ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΝΑΝΩΛΗΣ
29. ΣΟΛΙΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
30. ΤΑΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
31. ΤΣΑΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
32. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΙΛΙΑ
33. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΓΛΥΠΤΙΚΗ
34. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
35. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
36. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΑ
37. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
38. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΚΕΡΑΜΙΚΗ

39. ΜΠΑΚΑΤΣΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΚΟΛΛΑΖ
40. KLUEVER MICHAELA
41. SCHMIEDEL LEONI
42. ΒΕΝΙΕΡΗ ΕΛΕΝΑ ΙΝΕΖ