Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

Αποκλειστικό!
ή μας κακομαθαίνεται κ. πρέσβη μου...



Σε αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα μας ενημερώνει το κοινό της για την άφιξη, σήμερα Παρασκευή 28 Μαίου, του Κινέζου πρέσβη στο νησί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας απο την δημοτική αρχή, ο κινέζος αξιωματούχος «su-gamo-to-pani-gyri» αναμένεται να αφιχθεί στο νησί με πτήση της νέας Ολυμπιακής και να γίνει δεκτός απο τον δήμαρχο του νησιού, τους αντιδημάρχους (που ακόμη αναρωτιούνται τι διαφορετικό θα εχει αυτός ο κινέζος απο τους υπόλοιπους που έρχονται και φωτογραφίζουν οτι πετάει κι οτι κολυμπάει) καθώς και απο πολυμελή αποστολή διπλωματικών και διπλωματούχων επροσώπων της δημοτικής αρχής που θα τον περιμένουν με ανθοδέσμες και μπουκάλια βισάντο στο χέρι ζητοκραυγάζωντας «welcome Mr. ambassador, welcome» ενω είναι πολύ πιθανό να κληθούν και τα παιδιά των υπαλλήλων να μην πάνε σχολείο αλλά στο αεροδρόμιο και να τον ράνουν με λουλούδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κινέζος πρέσβης «su-gamo-to-pani-gyri» μαζί με ολιγομελή συνοδεία κινέζων επιχειρηματιών που κατασκευάζουν μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών και κουλοχέρηδες, έρχονται να ενημερωθούν σχετικά με την λειτουργία και τα έσοδα του όρμου των Φηρών, μετά και την πρόταση του ΥΕΝ να τον αγοράσουν μαζί με τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, σε αντίθεση με την τακτική της κ. Κατσέλη που εστιάζει στην προβολή των πλεονεκτημάτων των περιοχών, η κινεζική πλευρά παζαρευει σκληρά τις τιμές υποστηρίζοντας οτι και η Ελλάδα θα πρέπει να πουλήσει φτηνά στην Κίνα κι οχι μονο οι Κινέζοι να περιορίζουν το κέρδος τους πουλώντας στους Έλληνες φτηνές κιλότες έναντι 2 ευρώ και βερμούδες έναντι 5.  Su gamo to tam-tiri-rim fali-mento- elli-nakia” (μ.τ.φ.) «να πουλήσετε κι εσείς φτηνά!» απαιτούν οι κινέζοι απο την ελληνίδα υπουργό Οικονομίας και Nαυτιλίας και απο τον δήμαρχο Θήρας διαπραγματευόμενοι την αξία των λιμανιών της χώρας. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα μας είπαν αυτοίκοοι μάρτυρες των συνομιλιών, ο κινέζος πρέσβης προκειμένου να κλείσει την συμφωνία υπόσχεται στους έλληνες αξιωματούχους οτι θα τους στείλει δώρο ένα κοντέινερ με εσώρουχα και βερμούδες ενω θα δώσει εντολή να έρχονται κι άλλοι κινέζοι τουρίστες στο νησί να τρώνε τα ψάρια μας, μιας και ούτως ή άλλως εκείνος θα πέρνει τα λεφτά.

Κατα την διάρκεια της επίσκεψής του, ο κινέζος πρέσβης αναμένεται να περάσει και να χαιρετήσει τους ομοεθνείς του που διατηρούν πολυκαταστήματα στο νησί πουλώντας ρούχα, εσώρουχα και το καλοκαίρι μαγιό, προκειμένου να διαπιστώσει οτι ζουν και εργάζονται σε καλές συνθήκες διότι έτσι κι είχανε μείνει στην Κίνα το πολύ πολύ να μαζευανε ρίζυ ξυπόλοιτοι στους οριζόνες και στα 35 τους να παθαίνανε αρθριτικά.