Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2009


Η ΤΕΔΚ έστειλε γράμμα στον Γιάννη Ραγκούση..
..
(συγχαρητήρια επιστολή το λένε οι δημοσιογράφοι, αλλά εγω που είμαι ρομαντικός τύπος το βλέπω διαφορετικά...)
Γραμμένη σε προσωπικό ύφος, η επιστολή ξεχυλίζει απο ρομαντισμό και λυρισμό και αναφέρεται στην σχέση του κυρίου Γιάννη με την Πάρο, τους Παριανούς, τις Παριανές, την Σύρο και όλους τους κατοίκους της, καθώς και κατ' επέκταση σε όλους τους κατοίκους των νησιών των Κυκλάδων, ενω αναφέρεται και στην σχέση που ανέπτυξε με την ΤΕΔΚ..
...
....
η επιστολή...
..
αγαπητέ Γιάννη,
..
"Οι ολόθερμες ευχές του χώρου απο το λιμάνι του οποίου ξεκίνησες το πολιτικό σου ταξίδι στον ωκεανό του πρώτου τη τάξει Υπουργείου της χώρας θα σε συνοδευουν, (εδω ο λυρισμός κορυφώνεται, πλήν όμως ο Γιάννης Ραγκούσης όλο και κάτι έκανε πρωτού πάει στην Πάρο να κάνει τον Δήμαρχο, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας) ώστε αυτό -το ταξίδι- να εχει όσο το δυνατό λιγότερες δυσκολίες, αφού οι τομές που καλείσαι να υλοποιήσεις θα προκαλέσουν σοβαρές ανατροπές και πολιτικές, που στοχευουν στην αναβάθμιση τησ Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
τα μέλη του ΔΣ κι εγω προσωπικά, αισθανθήκαμε μεγάλη χαρά και τιμή απο την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η ανάληψη εκ μέρους σου του Υπουργείου Εσωτερικών και Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (και γαμώ τα Υπουργεία δηλαδή...) γιατί ενας άνθρωπος απο τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα απο την τοπική μας Ένωση, ανέλαβε το επίπονο έργο της υλοποίησης ενός τόσο φιλόδοξου προγράμματοςγια το νέο μοντέλο διακυβέρνησης για την εξυγίανση και αποκομματικοποίηση του κράτους".
Την ώρα βέβαια που έγραφε αυτά τα τελευταία, του κυρίου Γιάννη του ήρθε να βάλει τα γέλια αλλά συγκρατήθηκε γιατί η ώρα είχε πάει πέντε το πρωί κι έπρεπε να πάει να πάρει ενα υπνάκο μπας μπας και καταφέρει να ξυπνήσει το πρωί να πάει στη δουλειά του....
...
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιάννης Δεκαβάλλας ξενύχτησε για να γράψει την επιστολή, και μάλιστα για να εμπνευστεί είχε βάλει στο ραδιόφωνο ερωτικά τραγούδια του Γιάννη Πάριου που είναι κι αυτός απο την Πάρο κι είναι ενας απο τους πιο ερωτικούς έλληνες τραγουδιστές ενω άκουγε και Φράνκ Σινάτρα επειδή του αρέσει απο τότε που ήταν παιδί και πήγαινε στο 2ο δημοτικό σχολείο της Ερμούπολης... Το τι μνήμες του ξύπνησε ο Φράνκ Σινάτρα του Προέδρου δεν περιγράφεται..
Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ για να μπορέσει να γράψει την επιστολή του με την υσηχία του, είπε στην γυναίκα του να μην τον περιμένει το βράδυ για ύπνο, πήγε στο διπλανό δωμάτιο στο γραφείο, πήρε κι ενα μπουκάλι Σαντορινιό βισάντο που του το είχε φέρει δώρο ο Δημήτρης ο Μπάιλας απο το τελευταίο του ταξίδι στην Σαντορίνη και ... στρώθηκε στο γράψιμο...
..
Την επομένη το πρωί και με τρεμάμενα απο την συγκίνηση χέρια, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος της Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας παρέδωσε την επιστολή στον γραμματέα του ώστε να την ταχυδρομήσει... τι κι αν του έλεγε ο γραμματέας του "πρόεδρε! δεν την στέλνουμε μ ένα μέιλ να φτάσει αμέσως;" Ο Γιάννης Δεκαβάλλας επέμενε. "θέλω να πάει με το ταχυδρομείο!" ως γνωστό ο κ. Δεκαβάλλας είναι παραδοσιακός τύπος...
..
είναι βέβαιο οτι ο Γιαννης Ραγκούσης πολύ θα συγκινηθεί που θα διαβάει την επιστολή καθισμένος στην ολοκαίνουργια στριφογυριστή καρέκλα του Υπουργείου του..