Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2009

Κι άλλη ανακοίνωση από την ΔΗΚΕΘ

Σύμφωνα με το κείμενό της η ΔΗΚΕΘ θέλει να συνεργαστεί με δασκάλους θεάτρου για παιδιά.
για τον λόγο αυτό απευθύνετε σε γονείς και εκπαιδευτικούς και τους καλεί σε περίπτωση που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί της ώστε οι μαθητές του νησιού να επωφεληθούν από αυτην τη συνεργασία.

Η ανακοίνωση λέει οτι,

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία της άσκησης & κοινωνικοποίησης στην σωματική & πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και τη δυνατότητα να προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες στο τομέα της πνευματικής κινησιολογικής ανάπτυξης τους, επιθυμούμε να λειτουργήσουμε στο κτίριο δωρεάς του Εμμανουήλ Βαμβακούση στο Καμάρι Θήρας, εργαστήρι θεάτρου δρόμου με εκπαιδευτή τον κο Βαζαίο Κωνσταντίνο.

Ο Σαντορινιός καλλιτέχνης Βαζαίος Κωνσταντίνος είναι ο διευθυντής της πρότυπης σχολής θεάτρου και του εργαστήριου θεάτρου δρόμου της Circus Dayz, Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού Χαρακτήρα. Μέσα από την συνεργασία μας δημιουργήθηκε ένα θετικό κλίμα επικοινωνίας που είχε ως αποτέλεσμα να προσφερθεί ο ίδιος να παραβρίσκεται στη Σαντορίνη τουλάχιστον μια φορά το μήνα και να παραδίδει μαθήματα εκμάθησης παιχνιδιών ικανοτήτων σε μαθητές του γυμνασίου των σχολείων της Σαντορίνης με σκοπό σταδιακά την δημιουργία καλλιτεχνικής ομάδας θεαμάτων. Ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ενταγμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Το αντικείμενο διδασκαλίας θα είναι η επαφή των μαθητών με τα παιχνίδια ισορροπίας όπως μπάλες, κορύνες, κινέζικη σβούρα, κορδέλες περιστροφής, ξυλοπόδαρα κ.α. Τα παιδιά μέσα από την ενασχόληση μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να δημιουργούν ατομικά και ομαδικά αντανακλαστικά, να διδάσκονται αρχές υποκριτικής ισορροπίας και παρουσίασης ικανοτήτων. Το πρόγραμμα μαθημάτων θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό προσφορά των καταστημάτων lazydayz (www.lazydayz.gr ) ιδιοκτησίας του ιδίου.

Το πνεύμα, ο κύριος στόχος και επιδίωξη αυτής της προσπάθειας είναι να μαθαίνει το παιδί παίζοντας, να κοινωνικοποιείται μέσω της συμμετοχής του στην ομάδα. Έτσι, από μικρή ηλικία, ελεύθερα και με δημιουργικό τρόπο, αναπτύσσει την κριτική και δημιουργική του ικανότητα, καθώς και το πνεύμα συνεργασίας.


Σας καλούμε λοιπόν να μας διευκολύνετε σε αυτή την προσπάθεια διερευνώντας το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων ηλικίας 12-15 ετών, συγκεντρώνοντας αιτήσεις συμμετοχής και αποστέλλοντας μας συγκεντρωτικά τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των ενδιαφερομένων ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους. Βέβαιοι για τη συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.