Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009

Έγινε λάθος και ζητώ συγνώμη.
Για τις όποιες παρεξηγήσεις είναι πιθανό να δημιουργήθηκαν από την ανάρτηση του πόστ με τίτλο «Στη Μύκονο έχουν μπράβους στη Σαντορίνη σερίφηδες!» με ημερομηνία 20.6.2009.
Εξ αιτίας της κακής σύνταξης του κειμένου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ως «σερίφηδες» χαρακτηρίζονται αστυνομικοί, κάτι που σε καμία περίπτωση ούτε ήθελα να πώ ούτε θα άφηνα να εννοηθεί.
Οι σερίφηδες του κειμένου είναι πολίτες που σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν υπερβάλλοντα ζήλο στην προσπάθειά τους να θέσουν δημόσιους κανόνες σύμφωνα όμως με τα δικά τους γούστα και συμφέροντα, ενώ δεν παραλείπουν να υπενθυμίζουν στους γύρω τους τις «υποχρεώσεις» τους. Γενικώς πρόκειται για τύπους, ιδιώτες, που γενικώς «ψάχνονται» με το να ασχολούνται με το τι κάνει ο ένας και τι άλλος στο περιβάλλον στο οποίο ζούν.
Σε αυτούς αναφέρεται η λέξη.
Δυστυχώς όμως, έγινε το μεγάλο λάθος λόγο κακής σύνταξης, να εννοηθεί ότι μεταξύ αυτών των «τύπων» είναι και αστυνομικοί.
Και πραγματικά είναι κρίμα, -ξαναδιαβάζοντας το κείμενο αντιλήφθηκα την έκταση του λάθους-, διότι είναι οι αστυνομικοί που σε κάθε περίπτωση αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους παραπάνω τύπους – «σερίφηδες» και να θυμίσουν αλλά και να επιβάλουν τους κανόνες που εχει ορίσει η Πολιτεία.

Ειλικρινά, θα ήταν ντροπή να αναφερθώ σε αστυνομικούς που κάνουν τη δουλειά τους, με ύφος ειρωνικό, όπως στην περίπτωση των «σερίφηδων».
Θα ήταν ντροπή, γνωρίζοντας πόσο «βαριά» είναι η στολή του αστυνομικού όταν εχει να αντιμετωπίσει … το δίκιο του κάθε πολίτη, αλλά και πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του όταν αναγκάζεται να επιβάλει τα … άλλ’αντ’ άλλων και αντιφατικά(!) της Νομοθεσίας μας.

Δυστυχώς, λυπάμαι και για έναν ακόμη λόγο. Διότι, ενδιαφέρομαι για τον σωστό γραπτό λόγο. Και στην προκειμένη περίπτωση έγινε ένα μεγάλο συντακτικό λάθος.

Ειλικρινά συγνώμη από όσους πιθανότατα να ενοχλήθηκαν από την αναφορά σε αστυνομικούς.


έλα και με λίγο χιούμορ , μην το χάσουμε αλίμονό μας …
Οσονούπω (όποτε θα χουμε κέφι δηλαδή) θα ασχοληθούμε και με μια άλλη ενδιαφέρουσα κατηγορία «τύπων» - απατεώνων. αυτών που ενώ έχουν πληρωθεί για να κάνουν (να αρχίσουν και να τελειώσουν δηλαδή) μια δουλειά, εν τέλει δεν την κάνουν ποτέ. Την ξεκινούν όμως(!)