Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2009

Δυναμικότατα αποχαιρετά τον Αυγουστο και υποδέχεται τον Σεπτέβρη η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηρας, διοργανώνοντας για όλους εμας συναυλίες και εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και τις ... ηλικίες μιας και γίνονται εκδηλώσεις και για παιδιά!

Το πρόγραμμα της ΔΗΚΕΘ είναι το εξής:



την Τετάρτη 26.8 στο Ενιαίο Λύκειο Θήρας στις 21.00
τα «Υπόγεια Ρεύματα»


Σε μία συναυλία με ηλεκτρικούς rock ήχους, τα «Υπόγεια Ρεύματα» θα δώσουν μια μοναδική παράσταση με τραγούδια μέσα από τη πλούσια δισκογραφία τους, αλλά και με διασκευές. θα παίξουν κομμάτια από τον πιο πρόσφατο δίσκο τους , «Νέα Μέρα» και θα μας ταξιδέψουν μουσικά με τ α πολύ καλά τραγούδια τους που έχουν αντέξει στον χώρο και στον χρόνο όπως το «Σαν έρημα καράβια», «Να γελάς» και φυσικά την «Ασημένια Σφήγκα» και το «Μου αρέσει να μη λέω πολλά». Το γνωστό ελληνόφωνο γκρουπ με την ποιητική στιχουργική του, θα απαρτίζεται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα – τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο) και Τάσο Πέππα (τύμπανα).


την Παρασκευή 28.8 στην Περίσσα ,στις 20.30
οι «ΕΜΜΕΛΟΝ»


Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ», που αποτελείται από επτά μουσικούς και τέσσερις φωνές, θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στη έντεχνη μουσική σκηνή ερμηνεύοντας τραγούδια των Μάλαμα, Θαλασσινού, Περίδη, Ιωαννίδη κ.α. Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο, Στ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο κ.α.) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.α.), το «ΕΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το δεύτερο μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, το Σταύρο Κουγιουμτζή.

το Σάββατο 29.8 στην Canava Roussos, στις 19.00

ο ΘΙΑΣΟΣ ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ με την παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Φεγγαρένια»

Δυο μικρά παιδιά αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν μια νεράιδα που επισκέπτεται τη γη προκειμένου να μάθει να ζει σωστά στον πλανήτη μας. Μέσα από την εκπαίδευση της νεράιδας, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν, εκπαιδεύονται, συμμετέχουν, τραγουδούν και διασκεδάζουν με τον Ζήση, την Ζωή, τη Φεγγαρένια και το ξωτικό Τζούμ.


και στον ίδο χώρο στην Canava Roussos λίγες ώρες αργότερα στις 21.30
με την παράσταση «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»


Το αριστούργημα του Σαίξπηρ « Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» μας ταξιδεύει στην αρχαία Αθήνα και στους θρύλους. Άνθρωποι απλοί, λαϊκοί, βασιλιάδες, νεράιδες και ξωτικά μπλέκονται σε μια απίστευτη αστεία, αλλά και μια ερωτική ιστορία, που αιωρείται μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας, σ’ ένα δάσος έξω από την Αθήνα.
Πρωταγωνιστούν: Γιούλη Ηλιοπούλου ( ΤΙΤΑΝΙΑ ) Γκεστ Σταρ : Σπύρος Φωκάς ( ΘΗΣΕΑΣ) Φίλιππος Κωνστανταϊν ( Όμπερον)


την Κυριακή 30.8 στην Canava Roussos στις 21.00
ο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ» με την παράστασή του "30 χρόνια μετά"

Ο Γιάννης Κούτρας ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδιστές, που στιγμάτισε με την ερμηνεία του στον «Σταυρό του Νότου» μια ολόκληρη γενιά, γιορτάζει φέτος τα 30 του χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. Στη καλοκαιρινή του περιοδεία γυρίζει την Ελλάδα με ένα ακουστικό σχήμα, παρουσιάζοντας μια μουσική παράσταση – αναδρομή από το 1978 μέχρι και σήμερα- που θα αγαπηθεί από το κοινό.




οι χορηγοί των εκδηλώσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι οι εξής:

ΚΟΥΤΡΑΣ Hondos Center – Εθνική Τράπεζα – Ένωση Λεμβούχων
ΘΕΑΤΡΙΚΑ Hondos Center – Εθνική Τράπεζα – Ένωση Λεμβούχων
ΥΠΟΓΕΙΑ Hondos Center – Ε. Λιγνός Α.Ε
ΕΜΜΕΛΟΝ Hondos Center – Ε. Λιγνός Α.Ε



την Δευτέρα 31.8 στο Εμπορείο στις 19.00
την Τρίτη 1.9 στα Φηρά στις 19.00
την Τετάρτη 2.9 Καμάρι στις 19.00


Οι «Circus Dayz» σε ένα… «όνειρο πειρατικό»

Ο Σαντορινιός καλλιτέχνης Βαζαίος Κωνσταντίνος και η καλλιτεχνική ομάδα θεαμάτων της circus dayz, που διοργανώνει παραστάσεις και δρώμενα σε συνεργασία με διάφορες καλλιτεχνικές δυνάμεις και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζει ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και ηθοποιούς, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της φαντασίας και του παραμυθιού.


την Τετάρτη 2.9 στο Καμάρι στις 20.00
την Πέμπτη 3.9 στα Φηρά στις 18.00
την Παρασκευή 4.9 Εμπορείο στις 20.00
το «ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»


Πέντε διαφορετικές παραστάσεις του πασίγνωστου Καραγκιόζη, θα δώσει ο θίασος Αθανασίου με την πλούσια παρουσία του στο χώρο του θεάτρου σκιών εδώ και 27 χρόνια. Ο ανατρεπτικός και συνάμα επίκαιρος Καραγκιόζης καυτηριάζει τα κακώς κείμενα μέσα από ένα τρόπο μοναδικό, προσφέροντας απλόχερα γέλιο που τόσο λείπει από την καθημερινότητά μας. Τα έργα που θα παιχτούν θα είναι «Το μαγεμένο δεντρί», «Ο Καραγκιόζης πλοίαρχος», «Ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», «Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι», «Ο Καραγκιόζης φούρναρης».


το Σάββατο 5.9 στο Εμπορείο στις 20.30
την Κυριακή 6.9 στα Φηράστις 20.30
«Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις»


Κρίνοντας άκρως ωφέλιμη τη καλλιέργεια χορευτικής παιδείας τόσο για το ντόπιο πληθυσμό όσο και τους επισκέπτες της Σαντορίνης, η ΔΗ.Κ.Ε.Θ σας προσφέρει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα αυθεντικά κρητικά χορευτικά σχήματα του συλλόγου Μεραμπελιωτών Ν. Ηρακλείου, σ’ ένα διήμερο αφιερωμένο στον πολιτισμό και τη παράδοση.


την Δευτέρα 7.9 στο Εμπορείοστις 19.00
την Τρίτη 8.9 στα Φηρά στις 19.00


το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΓΚΟΤΣΗ»


Δύο μοναδικές παραστάσεις θα δώσει το θέατρο μαριονέτας «Γκότση», ταξιδεύοντας τα παιδιά στον κόσμο του παραμυθιού μέσα από τα έργα «Πήτερ Παν» και «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι». Ένα μαγικό ταξίδι μαζί με τον Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ, όπου δε μεγαλώνει κανείς. Απίθανες περιπέτειες με τον τρομερό Κάπταιν Χουκ, αστείες καταστάσεις και ατελείωτο παιχνίδι με τα χαμίνια. Πως μπορείς να πας εκεί; Αρκούν το όνειρο και λίγη νεραϊδόσκονη για να πετάξεις στα σύννεφα της μαγείας! Στη συνέχεια ο Αλαντίν ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με όπλο του την αθωότητα και με στόχο του να κερδίσει τη ζωή και την αγάπη. Σύμμαχοί του το Τζίνι του Λυχναριού και το πιθηκάκι του ο Αμπού. Εχθρός του ο Βεζίρης Τζαφάρ που διεκδικεί για τον εαυτό του τα μυθικά πλούτη του βασιλείου και το θρόνο.