Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

Για μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα που υπάρχει πλέον στο νησί μας,
μας ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η διατροφολόγος Ελευθερία Αλεφραγκή που έχει το ιατρείο της στα Φηρά.
Στο ιατρείο της κ. Αλεφραγκή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβληθούν στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας ή τεστ δυσανεξίας τροφών το οποίο μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας και γενικά δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας, άρα θα πρέπει να τις αποφεύγουμε.

Αλλά τα οφέλη του τεστ διατροφικής δυσανεξίας δεν σταματούν εδώ!
Ουσιαστικά, η απώλεια βάρους είναι το πρώτο βήμα για την ευεξία. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, που δεν βασίζεται σε γενικές οδηγίες, αλλά οδηγίες ειδικά για το κάθε άτομο ξεχωριστά βοηθάει στην βελτίωση της υγείας συνολικά. Πολλές παθήσεις, ή καταστάσεις, όπως η σπαστική κολίτιδα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, οι αλλεργίες, οι δερματίτιδες, ακόμα και οι διαταραχές της διάθεσης, όπως το άγχος και η μελαγχολία θα βελτιωθούν σημαντικά αν στην ολιστική προσέγγιση της θεραπείας τους συμπεριληφθεί η σωστή διατροφή βασισμένη στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας.

Το Τεστ Διατροφικής (τροφικής) Δυσανεξίας μπορεί να γίνει ο οδηγός μας για ένα σωστό και ισορροπημένο διαιτολόγιο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Διαιτολόγος Αλεφραγκή Ελευθερία. Τα αποτελέσματα του τεστ πρέπει να τηρηθούν αυστηρά για τουλάχιστον ένα μήνα. Μετά από αυτήν την περίοδο οι τροφές που έχουν εξαιρεθεί θα επανενταχθούν στο διατροφολόγιο μας αργά και προσεκτικά, έτσι ώστε μετά από μερικούς μήνες, και αφού έχει επιτευχθεί το επιθυμητό βάρος να συνεχίζουμε να τρώμε τα πάντα στις σωστές ποσότητες που αρμόζουν στον οργανισμό μας χωρίς στερήσεις και ανάγκη αυστηρής επιτήρησης του βάρους μας.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το τέστ μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Αλεφραγκή στο ιατρείο της στα τηλέφωνα 27043 και 69 77 57 37 08