Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009


Καθένας τη δικιά του, κι εγώ πάλι, μια γνώμη λέω…
ή, τι σου είναι και «τα κοινά»… το παιχνίδι με την ματαιοδοξία …

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Σιγάλα
-η οποία παρεμπιπτόντως πολύ μας βοήθησε γιατί τείναμε να πιστέψουμε οτι οι κύριοι Αργυρός και Σιγάλας έτειναν να γίνουν κάτι σαν το δίδυμο Τσακνής - Μαχαιρίτσας που στο παρελθόν εμφανίζονταν παντού μαζί τραγουδώντας τα επαναστατικά – μεταπολιτευτικά τους τραγούδια υμνώντας τα -χαμένα- οράματα της αριστεράς-

εχω να σημειώσω πως έχουν γίνει κατανοητοί οι λόγοι της αποχώρησής τους από τον συνδιασμό στον οποίο ανήκαν,
κι έχουν γίνει κατανοητοί πέρα από ορισμένα σχόλια της… παρακμής και της ανοησίας που ήθελαν :
«να μην τα βρίσκουν μεταξύ τους στην “μοιρασιά”», στην όποια μοιρασιά, αρμοδιοτήτων, εξουσίας επιβολής ή ότι άλλο, καθώς και ότι
«φιρί φιρί το πήγαιναν να χάσουν το μισθό τους» (άλλωστε, οι ενήλικες άνθρωποι, είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους γνωρίζοντας ότι όλα τα πράματα έχουν συνέπειες
και γενικώς, ανάλογα με το φύλλο που τραβά κανείς, πορεύεται…)

έχοντας κατανοήσει, λοιπόν, την ανάγκη τους να απομακρυνθούν από μια ομάδα εργασίας η οποία περιόριζε ή κόνταινε τις δυνατότητές τους για δουλειά,
κατανοώντας ότι αποστασιοποιήθηκαν από πολλές από τις αποφάσεις και από την πολιτική του Δήμου γενικότερα
κατανοώντας ότι βρέθηκαν να ασφυκτιούν σε ένα περιβάλλον, και
κατανοώντας ότι πιθανότατα να κλήθηκαν να προσυπογράψουν πράγματα με τα οποία διαφωνούσαν,

ειλικρινά απορώ που ώρες είναι …. έτοιμοι για καυγά!
Κι αναφέρομαι στα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατά κοινή ομολογία τα πράγματα … ξέφυγαν!


Μιας και, όπως συμπεραίναμε και χθες το βραδάκι με μια καλή μου γνωστή,
σημασία δεν έχει τι λες (εντάξει όχι και τελείως..!) αλλά πως το λες…

Στην επόμενη ,σημερινή, συνεδρίαση πάντως το ενδιαφέρον στην στάση που θα τηρηθεί, μετακυλύεται από το δίδυμο Σιγάλα – Αργυρού στην περίπτωση του κ. Καραχάλιου.

Ο οποίος -όπως άλλωστε από προχθές γνωρίζει ολόκληρο το νησί- αποχώρησε από τον συνδυασμό του κ. Ζώρζου προς… άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση.

Αν πάντως οι δρόμοι του τον βγάλουν προς τα λημέρια του σημερινού δημάρχου….ε, αυτό θα αποτελέσει την έκπληξη της χρονιάς με δεδομένο ότι ο κ. Καραχάλιος είχε αναλάβει ,στο πρόσφατο παρελθόν, το βαρύ φορτίο να ασκεί -και σκληρή μάλιστα- κριτική στην δημοτική αρχή, ενώ είχε προχωρήσει και σε σειρά καταγγελιών για αποφάσεις της και γενικά για την πολιτική που εφαρμόζει ο δήμος.
Αν το δούμε κι αυτό, όπως λένε πολλοί, θα είναι από … τα Άγραφα!

Εγώ πάλι λέω ότι ο κ. Καραχάλιος εισήγαγε μιαν άλλη φρασεολογία, πέρα από αυτήν που είχαμε συνηθίσει στην πολιτική επικαιρότητα του νησιού, καθώς και ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του συνδυασμού στον οποίο ανήκε, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους επικοινωνίας και ενημέρωσης. Επίσης, ένα από τα χαρακτηριστικά του λόγου του είναι ότι καλύπτει με την επιχειρηματολογία του την κάθε τοποθέτησή του, με αποτέλεσμα ο λόγος του να είναι πειστικός και να ασκεί επιρροή.
Όπερ μεθερμηνευόμενο ότι είναι ένα σημαντικό στέλεχος σε όποια πλευρά κι αν ανήκει.

Πλην όμως, αυτό το μοντέλο παραπέμπει σε μια απολύτως επαγγελματική λειτουργία των συνδυασμών και της πολιτικής γενικότερα, μακριά και πέρα από συναισθηματισμούς και την όποια ρομαντική αντίληψη έχουμε για τα κοινά.