Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2009

....

Κόκκινο κρασί, φλογερές γυναίκες;

Για ένα ενδιαφέρον άρθρο της Τασούλας Επτακοίλη υπο τον τίτλο «Οινολογίες»
μας ενημερώνει η κ. Ρούσσου από το οινοποιείο «Κάναβα Ρούσσος» στην Γωνιά
.

Πέρα από τον τίτλο του άρθρου, η επικεφαλίδα της ανακοίνωσης που λάβαμε για το θέμα εχει καλύτερο τίτλο. «Κόκκινο κρασί, φλογερές γυναίκες;»


Είναι μεγαλύτερο, λοιπόν, το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας σε όσες γυναίκες πίνουν κάθε μέρα ένα - δυο ποτηράκια κόκκινο κρασί; Να συγκαταλέγεται κι αυτό στις πολλές διαπιστωμένες αρετές του ερυθρού οίνου;
Αυτό πάντως υποστηρίζουν Ιταλοί ερευνητές. Σε μια μεγάλη έρευνα, την πρώτη του είδους της διεθνώς, που πραγματοποιήθηκε από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, αναλύθηκε η συμπεριφορά 800 γυναικών ηλικίας 18 - 50 ετών και τα συμπεράσματα ήταν σαφή: η κατανάλωση κόκκινου κρασιού σχετίζεται άμεσα με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές. Είπατε τίποτα;

Κι άλλη έρευνα, ελληνικού ενδιαφέροντος αυτήν τη φορά: Το 91% των Ελλήνων καταναλώνουν κρασί, και μάλιστα το 50% σε υψηλή συχνότητα.

Αυτά τα συμπεράσματα, μεταξύ άλλων, προέκυψαν από έρευνα που έγινε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Αγροτικής Οικονομίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι καταναλωτές -όπως διαπίστωσε, επίσης, η έρευνα- δείχνουν εμπιστοσύνη στα ελληνικά κρασιά αφού τα προτιμούν σε ποσοστό 64,8%, ενώ εκείνοι που προτιμούν αποκλειστικά τα εισαγόμενα είναι ελάχιστοι (0,6%), στοιχείο που αποδεικνύει ότι η ελληνική αγορά δεν έχει αλωθεί από τα εισαγόμενα, στο βαθμό που αυτό ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.
Οσον αφορά τις προτιμήσεις των ερωτηθέντων σε σχέση με το είδος του κρασιού που καταναλώνουν, τα πρωτεία φαίνεται να κατέχει το ερυθρό (48%) σε σχέση με το λευκό (36%).




..................