Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2009


Θέλω να συνενωθώ!

Το μπλόγκ είναι στην ευχάριστη θέση (και μάλιστα είναι πολύ περήφανο γι αυτό) να σας αποκαλύψει ότι, σύμφωνα με αξιόπιστες -και προσωπικές του- πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο νέος Δήμος που θα προκύψει στο πλαίσιο του Καποδίστρια ΄Β και ύστερα από συνένωση και θα περιλαμβάνει και την δική μας την περιοχή, θα ονομάζεται : ΣΑΝ-ΖΩΝΗ (σσ Δήμος ΣανΖωνιανών)
Όνομα το οποίο θα προέλθει από την συνένωση του Δήμου Θήρας -των Κυκλάδων- με τον Δήμο Ζωνιανών -της Κρήτης-.

Η απόφαση, που όπως είπαμε σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, προέκυψε ύστερα από ενδελεχή μελέτη στα -κοινά- χαρακτηριστικά των 2 περιοχών, ενώ οι αρμόδιοι απεφάνθησαν ότι θα υπάρξουν και πολλαπλά οφέλη. και για τις δύο περιοχές.

Μεταξύ των κοινών χαρακτηριστικών των δύο περιοχών, ότι το χειμώνα που φεύγουν οι παραθεριστές και καθόμαστε μόνοι μας, αντί να μελαγχολήσουμε, παντρευόμαστε μεταξύ μας και ρίχνουμε για πέντε μερόνυχτα σερί μπιστολιές στον αέρα ώστε να το γιορτάσουμε και να περάσει και η ώρα μας. ως αποτέλεσμα των πολλών χειμερινών γάμων άλλη δουλειά να μην έχουμε παρά να βαράμε μέρα – νύχτα πιστολιές…..
Παράλληλα και μεταξύ των κοινών χαρακτηριστικών, εσχάτως και στην περιοχή μας όπως άλλωστε και στην περιοχή των Ζωνιανών, θραύση στην νεολαία κάνει το παιχνίδι «η γάτα με το ποντίκι». όπου παρέες 20άρηδων νεαρών προσπαθούν να κλέψουν τα τζιπ της αστυνομίας που οδηγούν 20άρηδες αστυνομικοί, και να τα οδηγήσουν καμια ωρίτσα και μέχρι να τους περικυκλώσουν παρέες μεγαλύτερων σε ηλικία και βαθμό αστυνομικών.
Όπως άλλωστε λένε 20άρηδες και από τις δύο πλευρές, όλο αυτό το παιχνιδάκι γίνεται πάλι για να περνάει η ώρα, γιατί εδώ που τα λέμε η νεολαία δεν εχει και πολλές διεξόδους στο νησί μας, με αποτέλεσμα να πλήττει, ενώ επειδή είμαστε φιλήσυχοι πολίτες ούτε οι εικοσάρηδες αστυνομικοί έχουν τόση δουλειά με αποτέλεσμα κι αυτοί να πλήττουν, και προκειμένου και οι δύο πλευρές να κρατούν τα αντανακλαστικά τους σε εγρήγορση έχουν το τελευταίο διάστημα εφαρμόσει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία αυτό το παιχνιδάκι, «η γάτα με το ποντίκι». Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών δηλώνουν ότι πρόθεσή τους το επόμενο διάστημα είναι να βελτιώσουν τους χρόνους τους κάπως από τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. ακόμη και με βροχή….


για την συνένωση είπαν
Ο Έπαρχος Θήρας φέρεται να είπε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση που αξίζει να συζητηθεί (να το δούμε δηλαδή το θέμα) εάν μας συμφέρει κι εάν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από αυτό (να εξετάσουμε δηλαδή τα οφέλη) κι εάν έχουμε να κερδίσουμε κάτι από την εμπειρία των Κρητικών.
Ο Έπαρχος Θήρας είπε ότι σε πρώτη φάση βλέπει θετικά το ενδεχόμενο, υποσχέθηκε να το θέσει θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου, να γράψει γράμμα για το θέμα στον αρμόδιο υπουργό, ενώ αναφερόμενος στο ακτοπλοϊκό είπε ότι η συνένωση μπορεί να βελτιώσει την κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με την Κρήτη.
Ο Δήμαρχος Θήρας φέρεται να είπε ότι «καλύτερα» γιατί του αρέσει η Κρήτη, γιατί είναι λεβεντομάνα και βγάζει καλό λάδι κάτι που δεν βγάζει η Σαντορίνη (κι ετσι θα κάνουμε τράμπα το προϊόν). Επίσης ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το προπαρασκευαστικό έργο του Υπουργού κ. Ραγκούση «θεάρεστο» μιας και οι ανακατατάξεις στην Αυτοδιοίκηση ήταν επιβεβλημένες, ενώ τον ίδιο τον χαρακτήρισε «λεβεντιά» γιατί αυτές οι αλλαγές θέλουν …. κότσια.
Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ενώ ακόμη απορεί για το πώς βρέθηκαν κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο περιοχών, σημειώνοντας ότι το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση μεταξύ των μελών του συνδυασμού του, ενώ εάν προκύψουν αντιρρήσεις, θα γίνει διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Σύλλογος Κρητών Θήρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός σημειώνοντας ότι η απόφαση εάν και καθυστερημένη ήταν αναγκαία, ενώ για αμέσως μετά τις εκλογές προανήγγειλε συναυλία με άξιους εκπροσώπους των δύο περιοχών κατά την διάρκεια της οποίας -μεταξύ άλλων- θα μοιραστεί άφθονη ρακή.
Ο Σύλλογος Ποντίων Θήρας αρχικά εξέφρασε την στήριξή του στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αν και αισθάνεται ελαφρώς δυσαρεστημένος από το γεγονός οτι καμια από τις εισηγήσεις του για συνένωση της Σαντορίνης με περιοχές του Πόντου δεν έγινε δεκτή….
Το δημοτικό συμβούλιο τέλος, αποφάσισε υπέρ της σύστασης 10 μελούς επιτροπής που θα μεταβεί στην Κρήτη για 10 μήνες προκειμένου να εξετάσει τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο περιοχών και να εξάγει τα πολύτιμα συμπεράσματά του…..
......................