Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2009

Έχετε γειά βρυσούλες…. (της Μήλου)
ή η μοναξιά ενός / του απερχόμενου Γενικού….

Γιατί μπορεί η διαδικασία για την ανάδειξη των νέων ΓΓ των Περιφερειών να καθυστερεί στο κυβερνών κόμμα,
γιατί εδώ που τα λέμε δεν είναι κι εύκολο πράγμα να εξετάσεις 90 χιλιάδες βιογραφικά και να λύσεις τους γρίφους των διαπροσωπικών -πολιτικών- σχέσεων του καθενός υποψήφιου (δηλαδή μπορεί εσύ να έχεις μάστερ αλλά εγώ έχω μπάρμπα στην…-ποια Κορώνη- Βουλή)
πλήν όμως οι απερχόμενοι Γενικοί είναι (εμφανέστατα!) έτοιμοι για αποχώρηση.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, είναι οι φωτογραφίες που λαμβάνουμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον απερχόμενο Γενικό να φιγουράρει μόνος του στο πλάνο.

Μεταξύ άλλων, παρατηρούμε, ότι ο Γενικός έχει γενικώς χαλαρώσει, εγκαινιάζοντας ένα νέο, πιο χαλαρό ενδυματολογικό στυλ, εγκαταλείποντας το αυστηρό «κουστούμι - γραβάτα» και επιλέγοντας κάτι πιο σπορ, το οποίο άνετα μπορεί να τον συνοδεύσει στους μοναχικούς περιπάτους που μπορούν να ακολουθούν τις (θλιβερές σε πολλές περιπτώσεις) τελετές εγκαινίων σχολικών μονάδων.

...

Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν υπό την σκέπη και χορηγία του μεταλλικού νερού «Ιόλη» και υπό την επίβλεψη της τοπικής εκκλησίας.
Η διάφανη στήλη, συμβολίζει την διαφάνεια με την οποία λειτούργησε κατά την διάρκεια της θητείας του ο απερχόμενος Γενικός, ενω την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία "σκαμπανεβάσματα"




.................
















...
ΥΓ. ο φωτογράφος (αυτός που τραβάει, επιλέγει και στέλνει τις φωτογραφίες στον Τύπο) είναι "μιλημένος";; γιατί, αν όχι, ο τύπος πρέπει να είναι πολύ προχωρημένος στο πολιτικό στάιλινγκ, στέλνοντας μας φωτογραφίες με τόσο βαθύ πολιτικό νόημα που βρίθουν υποννοουμένων...


...