Τρίτη, Ιουλίου 07, 2009

Κι άλλο;;
Και γιατί όχι… !


Δυναμικότατη είναι μέχρι στιγμής η πορεία της ομάδας του κ. Νίκου Ζώρζου του Ιακώβου, γνωστού και με το προσωνύμιο «Μπαμπέσης» η οποία έχει στόχο να συγκροτηθεί σε συνδυασμό και να συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η δημοτικότητα του κ. Ζώρζου εμφανίζει δραματική άνοδο τις τελευταίες ημέρες μετά και τις συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει σε τοπικά Μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει παρουσιάσει μεγάλο μέρος του προγράμματός του για την ανάπτυξη του νησιού.

Ο κ. Ζώρζος πάντως ,οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός άνθρωπος, οραματιστής, φορέας ιδεών οι οποίες απαιτούν καιρό για να ωριμάσουν στην συνείδηση των περισσοτέρων (σε απλά ελληνικά, είναι πολύ μπροστά, κι αυτά που μας λέει δυσκολευόμαστε οι περισσότεροι να τα «πιάσουμε» -πόσο μάλλον να τα αποδεχτούμε- γιατί είναι πολύ προχωρημένα πράματα για μας που είμαστε συντηρητικοί και κολλημένοι σε παλιομοδίτικα μοντέλα ….)
Το αξιοσημείωτο δε, είναι πως, στην υποτονική από πλευράς ενδιαφέροντος για την συμμετοχή του κοινού στα κοινά, εποχή που ζούμε, οι συνεντεύξεις του κ. Ζώρζου κατορθώνουν να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύεται από τις δεκάδες αναφορές των πολιτών στα λεγόμενά του.

Μέχρι στιγμής ο κ. Ζώρζος δεν έχει αποκαλύψει πολλά ονόματα από όσους συμμετέχουν στην ομάδα του, πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το ασθενές φύλλο (ο γυναικόκοσμος δηλαδή) αποτελεί τον σκληρό πυρήνα της ομάδας και καμιά σχέση δεν έχει με τους άλλους συνδυασμούς που περιλαμβάνουν γυναίκες επειδή δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς, λόγο ποσόστωσης. Ο κ. Ζώρζος μάλιστα έχει δηλώσει ότι στο ενδεχόμενο εκλογής του στην θέση του δημάρχου, τις θέσεις των δύο αντιδημάρχων (μιας και έχει σκοπό να ορίσει 4, αφού του δίνει ο νόμος τη δυνατότητα) θα τοποθετηθούν γυναίκες.


Σε όλους είπα όχι, σε σένα λέω ναι.
Μιχάλης Ρούσσος : Στηρίζω τον Νίκο

Νωρίτερα, την στήριξή του στην εν λόγο κίνηση πολιτών με επικεφαλής τον κ. Ζώρζο είχε εκφράσει ο κ. Μιχάλης Ρούσσος, πρώην Έπαρχος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συμμετέχει στις προσπάθειες για την κατασκευή και ίδρυση Νοσοκομείου στο νησί, καθώς και για την πρόοδο σημαντικών έργων που βρίσκονται στάσιμα εδώ και χρόνια .
Ο ίδιος πάντως όντας στο παρελθόν αιρετός, γνωρίζει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και τις αγκυλώσεις που αντιμετωπίζουν σε πολλές περιπτώσεις οι εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης, οπότε και η δήλωσή του ότι «δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος αλλά θα στηρίξει την συμμετοχή του κ. Ζώρζου στα κοινά», έχει βαρύνουσα σημασία.