Τρίτη, Ιουλίου 07, 2009

Τώρα, μιλάτε σωστά.
Του χρόνου, τέτοια εποχή η κινητικότητα σχετικά με τις δημοτικές εκλογές θα χει χτυπήσει κόκκινο. Κατά κανόνα, εκτός κι αν αλλάξει κάτι, οι υποψήφιοι θα βγάζουν λόγους στις πλατείες των χωριών προσπαθώντας να ασκήσουν επιρροή και να εμφυσήσουν το όραμά τους στο ακροατήριο, ενώ το ακροατήριο θα σκέπτεται πότε θα τελειώσει το όραμα να πάει σπίτι του γιατί είχε μια δύσκολη μέρα. Πολλοί δε εκ του ακροατηρίου στοιχηματίζουν για την ώρα που θα ολοκληρωθεί το όραμα, περιμένοντάς το να τελειώσει για να πάνε στο καφενείο να το σχολιάσουν. Σε γενικές γραμμές πάντως κι επειδή τα οράματα σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν πλέον χασμουρητά, το ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να προκαλέσουν οι μεταγραφές τις τελευταίας στιγμής, με τους υποψήφιους ακόμη και στο παρά 1 να αλλάζουν στρατόπεδο, εκτιμώντας τα προτερήματα του πρώην αντιπάλου τους.
Αυτή η τακτική εκτιμάται ότι θα λάβει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα ,ήδη, οι επικεφαλής των συνδυασμών να σκέπτονται τρόπους να κρατήσουν τους υποψηφίους τους στον αγώνα, μέχρι τέλους. Ορισμένοι δε, σκέπτονται ακόμη και την έκδοση πιστωτικών καρτών, ή και την σύναψη δανείων προκειμένου να συγκρατήσουν τους υποψηφίους τους.



Εμείς, εδώ στο μπλόγκ, αποτίνοντας φόρο τιμής στις επόμενες εκλογές παρουσιάζουμε σήμερα, κατ αποκλειστικότητα, ένα ποίημα που συντάχθηκε
-υπο του κ. Δημητρίου Γκλαβά φυσικά-, και κυκλοφόρησε με αφορμή την επιστροφή στα κοινά του υποψηφίου για την κάλυψη σειράς θέσεων στην τοπική πολιτική σκηνή κ. Νίκου Ζώρζου. Του Ιακώβου, για να μην μπερδευόμαστε.

Ο κ. Ζώρζος ,είναι η αλήθεια, διαθέτει πλούσιο βιογραφικό ικανό να καλύψει και τις ανάγκες σε υψηλόβαθμο διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων ενώ -πέρα από τα πτυχία και τα διπλώματα- έχει και μεγάλο αριθμό ενσήμων, πράμα που σημαίνει ότι ξέρει πως λειτουργεί η αγορά και δεν έρχεται με ένα δίπλωμα στο χέρι να σας τα κάνει μαντάρα και ύστερα να σας πεί «το πείραμα απέτυχε». Η ενασχόλησή του άλλωστε με την πολιτική για περισσότερα από σαράντα χρόνια του έχει διδάξει ότι οι κανόνες της αγοράς είναι ισχυρότεροι από τις περιγραφές τους στα βιβλία. Τέλος ο κ. Ζώρζος διαθέτει μια σειρά καλών φίλων και γνωστών σε όλη την ιεραρχία της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου αλλά και εκτός τόπου, από άλλες χώρες δηλαδή, ενώ έχει καλές σχέσεις και με το ιερατείο, γιατί ως γνωστό «άμα είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας»

Το παρακάτω ποίημα γράφτηκε με αφορμή την επιστροφή στα τοπικά πολιτικά δρώμενα του κ. Ζώρζου ύστερα από ολιγόχρονη απουσία, για την οποία ο ίδιος κάνει λόγο για αυτοεξορία και πολιτική διαμαρτυρία έναντι της απόφασης της ΝΔ να μην τον δι-ορίσει Περιφερειάρχη Μακεδονίας – Θράκης στις πρόσφατες ανακατατάξει που έκανε στα πρόσωπα που εκτελούν χρέη Περιφερειαρχών….




Φωνή λαού

Μια επανάσταση λαού, φέρνει τ’απάνω κάτω
σαν τότε που άκουγες παντού «έξω από το Νάτο»
και το Μπαμπέση Δήμαρχο – να κάνει αποφασίζει,
που όλος ο γυναικόκοσμος, αυτόν υποστηρίζει.

Σε μένα έλαχε η τιμή τον ήρωα να τιμήσω,
στα νέα του καθήκοντα να τον καλωσορίσω.
Κι αρχίζω αναγνωρίζοντας με μια διστακτικότητα
που νοιώθεις όταν ομιλείς με μια προσωπικότητα

Μπαμπέση! Που μας έφυγες σαν Οδυσσέας στην Τροία
και τώρα ξαναγύρισες μετά από χρόνια τρία,
κανείς στο κόσμο δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει
σε όλα τα προβλήματα βρίσκεις εσύ τη λύση

Σε είχαμε πατέρα μας, φίλο μας και Νομάρχη
ήσουν αμετακίνητος όπως στη γη οι βράχοι,
μας πόναγες, μας φρόντιζες, σαν να’μαστε παιδιά σου
και παίρναμε παράδειγμα από τη λεβεντιά σου

Είχες αφήσει εποχή – την «Εποχή Μπαμπέση»
που όλοι κρατήσαμε απ αυτήν, την πιο ωραία γεύση.
Η κλίση στις αλλοδαπές, ήταν το χάρισμά σου,
αυτές θα στήσουν στα Φηρά, κάποτε τ’ άγαλμά σου

Μα κυνηγώντας τον Εφραίμ, μεγαλοκαρχαρίες
προξένησαν στον τόπο μας μεγάλες αβαρίες.
Είχες αφήσει πρόγραμμα ευέλικτο και πλήρες
μα ο θρόνος ο Δημαρχιακός γέμισε με μνηστήρες …

…που τρώνε σάρκα και οστά από τη Σαντορίνη,
μα προσοχή εις το λαό, κανένας τους δεν δίνει
όλοι ν ‘αρπάξουν θέλουνε καρέκλες και γραφεία
με τρόπους που αρμόζουνε, μονάχα στη …Μαφία.

Γίνε ο άξιος Δήμαρχος που θα τα καταφέρει!
Είσαι μπροστά απ το Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη.
Γι αυτό σε υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες
για να γνωρίσουμε στιγμές του τόπου μας μεγάλες.

Η Δέσποινα η Αλεφραγκή δέον να μεριμνήσει
απ’ άκρου εις άκρον στο νησί της Θήρας να γνωρίσει
μέσω του ραδιοσταθμού, πως του Δημάρχου η θέση,
παραχωρείται ισόβεια και μόνο στο Μπαμπέση!