Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

Η Aegean βάζει την ... ιδέα και τα αεροπλάνα!
απο κει και πέρα πρέπει να εγκρίνουν τα υπουργεία
για να πετάξουν οι μαθητές της 3ης με προορισμό το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια ωραία ιδέα υλοποιεί η αεροπορική εταιρία Aegean, σύμφωνα με την οποία προσφέρει την δυνατότητα σε μαθητές της Γ' Γυμνασίου απο σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας -στο δίκτυο που καλύπτει η εταιρία και που περιλαμβάνεται και η Σαντορίνη- να ταξιδέψουν δωρεάν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Η προσφορά προϋποθέτει την εξασφάληση της σύμφωνης γνώμης και συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών και Πολιτισμού, ενω στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος απο τα σχολεία των νησιών απευθείας προς στην εταιρία

η Aegean στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Aegean, με αίσθημα υπερηφάνειας και κοινωνικής ευθύνης, ενισχύει την Ελληνική περιφέρεια προσφέροντας τη δυνατότητα στους νέους των νησιών μας να επισκεφθούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Χιλιάδες μαθητές της Γ' Γυμνασίου θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Αθήνα από τον τόπο διαμονής τους, για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία του νέου Μουσείου και να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Aegean - Κοντά στους Νέους», περισσότεροι από 10.000 μαθητές από 208 διαφορετικά Γυμνάσια της νησιωτικής Ελλάδας, θα ταξιδέψουν αυθημερόν στην Αθήνα με τους συνοδούς - καθηγητές τους ώστε να επισκεφθούν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η προσφορά αφορά στους μαθητές της Γ' γυμνασίου της σχολικής χρονιάς 2009-2010 από όλες της νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας που καλύπτει το δίκτυο της Aegean (Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Σαντορίνη, Μύκονος, Χίος, Κως, Σάμος, Κεφαλονιά, Λήμνος). Περιλαμβάνονται εισιτήρια από τον τόπο διαμονής των μαθητών προς το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και από εκεί μεταφορά και ξενάγηση στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, με αυθημερόν επιστροφή. Η προσφορά προϋποθέτει την εξασφάληση της σύμφωνης γνώμης και συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών και Πολιτισμού.