Σάββατο, Μαΐου 30, 2009

Ανακοίνωση σχετικά με την εκμίσθωση της παραλίας του Καμαρίου εξέδωσε η ΔΕΠΟΤΑΘ.
Σύμφωνα με αυτή,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ., έχοντας υπόψη :

Την με αρ. 1038460/2439/Β0010/09 (ΦΕΚ 792/Β/29-4-2009) ΚΥΑ «Απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού»
Τον Ν. 2971 / 2001
Τον Ν. 2238/1994
Την με αρ. 12/2009 απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης
ΚΑΛΕΙ

Όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες όμορων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και κέντρων αναψυχής, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δ.Δ. Καμαρίου του Δήμου Θήρας, οι οποίοι επιθυμούν να μισθώσουν χώρο της παραλίας για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών κλπ), να υποβάλλουν αιτήσεις στη Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α. Θήρας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι επισυνάπτουν υποχρεωτικώς -και επί ποινή αποκλεισμού-τα εξής δικαιολογητικά:

Βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Θήρας και στη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας
Ασφαλιστική και Φορολογική Ενημερότητα
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας της Επιχείρησης
Σχεδιάγραμμα κατόψεως καταστήματος, θεωρημένο από την αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία (μόνο για καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος)
Εφόσον υπάρχει στην Επιχείρηση οιαδήποτε κατασκευή μόνιμου ή προσωρινού χαρακτήρα (ξύλινα δάπεδα, στέγαστρα, τέντες κλπ), επικυρωμένο αντίγραφο άδειας κατασκευής από την αρμόδια αρχή
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 και ώρα 14:30μ.μ.



Μακάρι ανάλογες ανακοινώσεις για μισθώσεις, προμήθειες, διαγωνισμούς και ότι σχετίζεται με την διανομή του δημόσιου χρήματος, να βλέπαμε συχνότερα από τους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις τους, οι οποίοι συνηθίζουν να περνάνε τέτοια θέματα κάτω από το τραπέζι.
Και σε αυτήν την περίπτωση όμως, η ευρεία ανακοίνωση της παραπάνω πρόσκλησης έχει να κάνει με τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν σχετικά με το ποιος έχει ,εκ του νόμου, το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την παραλία.
Με την φετινή ανακοίνωση πάντως βλέπουμε ότι η παραλία επιστρέφει στους ιδιώτες…..