Τετάρτη, Μαΐου 27, 2009

Ωριμότερη και ομορφότερη από ποτέ!

Η παραλία της Περίσας.

Μια, είναι η αλήθεια, … ταλαίπωρη περιοχή, μιας και τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και από αρμόδιους, υπεύθυνους και συνύπευθους της Αυτοδιοίκησης είχε δημόσια χαρακτηριστεί υποβαθμισμένη περιοχή, σε σχέση, βέβαια, με υπόλοιπες του νησιού.
(το εν λόγο μπλόγκ, άλλωστε αποτελεί ένα καλούτσικο αρχείο σχετικά με πράγματα που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν με δεδομένη την τότε εικόνα της παραλίας )

Φέτος όμως, όπως χτες το βράδυ παρατήρησα, η Περίσα εμφανίζει τον καλό εαυτό της.
Όμορφα και καλόγουστα μαγαζιά που προσφέρουν προσεγμένα πιάτα σε πολύ καλές τιμές αλλά και φιλική και ευγενέστατη εξυπηρέτηση. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ που έκανα τη βόλτα μου, μίλησα με τέσσερις εστιάτορες ζητώντας πληροφορίες για τους καταλόγους και τα φαγητά τους και όλοι (μα όλοι!) ευγενέστατα, με καλή διάθεση, καρδιά(!) και χαμόγελο πιάσανε την κουβεντούλα μαζί μου για να μιλήσουμε για … την δουλειά τους! Και, αναφέρομαι αυτονόητο, μιας και έχω βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν σνομπίστικες και .. αφ’ υψηλού συμπεριφορές που το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να με διώξουν από πελάτησα και να με βάλουν σε σκέψεις για το τι .. σόι κόσμο περιμένουν αυτοί οι τύποι με τον τρόπο που συμπεριφέρονται αφού βάριουνται; δεν θέλουν; δεν ξέρουν; (ποιος ξέρει;) να μιλήσουν για τη δουλειά τους.

Από την άλλη, και σε ότι έχει να κάνει με τις “αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης” και εδώ τα πράγματα φαίνεται ότι λειτουργούν σωστά, μιας και καθ’ όλο το μήκος της η παραλία Περίσας – Περιβόλου είναι ομοιόμορφα στρωμένη με άμμο ενω οι 5 μολίσκοι που έχουν κατασκευαστεί από το βουνό και σε απόσταση 500 μέτρων απ’ αυτό, φαίνεται ότι έχουν κάνει την δουλειά τους μιας και έχουν συγκρατήσει την άμμο και έχουν δημιουργήσει 5 πανέμορφους μικρούς κόλπους ότι πρέπει για βουτιές.
Στο θέμα της κατασκευής των μολίσκων πάντως αξίζει να πούμε ότι κρίνοντας με γνώμονα την τυπική τήρηση των διαδικασιών (μελέτες, έγγραφα, υπογραφές κλπ) το Λιμεναρχείο Θήρας έχει επιβάλει πρόστιμα στον Δήμο για την κατασκευή τους, γεγονός που μας κάνει να καταλαβαίνουμε πια πως είναι άλλο πράγμα η άμεση παρέμβαση μιας Αρχής για την αναβάθμιση μιας περιοχής και άλλο η γνώμη που έχουν οι υπηρεσίες.
Σχετικά με τις “αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης” πρέπει να αναφέρουμε ότι η καθαριότητα είναι εντυπωσιακή κάτι που αποδεικνύει ότι Δήμος και επαγγελματίες συνεργάζονται μια χαρά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα χτες το βράδυ, σε ολόκληρη την παραλία δεν υπήρχε ούτε ένα σκουπιδάκι στο δρόμο, ενώ όλοι οι κάδοι ήταν όλοι άδειοι και καθαρότατοι.

Τι καλύτερο για το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς;