Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2007

  • Σήμερα φτάνει και στη Σαντορίνη η καλοκαιρινή περιοδεία του δημοφιλούς τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, με τη συναυλία που θα δώσει απόψε στο χώρο της Santo Wines στις 21:30. Ο τραγουδιστής θα ερμηνεύσει καινούριες και παλιότερες επιτυχίες του που αναμένεται να ξεσηκώσουν τους θεατές. Ώρα προσέλευση στις 20:00, τιμή εισόδου: 20 ευρώ.



  • Μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας διοργανώνει για αύριο Σάββατο στις 20:00 στον Αγ. Σπυρίδωνα στο Εμπορείο η ΔΕΠΟΤΑΘ
  • Ενώ, την Κυριακή το απόγευμα στις 20.00 παρουσιάζει την εκδήλωση «μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω». Πρόκειται ουσιαστικά για τη βιογραφία του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη όπως την αποτύπωσε ο συγγραφέας Πάνος Χρυσοστόμου.
    Όπου για πρώτη φορά ο συνθέτης για τη ζωή και το έργο του στα 60 χρόνια της δημιουργικής του πορείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



  • Η έκδοση συνοδεύεται από πλήθος φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα αλλά και του συνθέτη που αποτυπώνουν μοναδικές προσωπικές στιγμές με πολλούς από τους φίλους του και προσωπικότητες της τέχνη όπως τον Μάνο Χατζιδάκη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Γιώργο Σεφέρη κ.ά. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 20:00 στο Μπελλώνειο. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με έργα του Νίκου Μαμαγκάκη.


  • Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει πλέον η ανέγερση του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του οικοπέδου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση της Επιτρόπου να μην αποτελέσει επιλέξιμη δαπάνη η αγορά οικοπέδου, ο Δήμος παράκαμψε την διαδικασία και σε συνεννόηση με την Ιερά Μονή του Αγ. Νικολάου παραχωρήθηκαν 30 στρέμματα στο Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, ο δήμος θα δώσει 145.000 ευρώ στην Μονή, ποσό, που σύμφωνα με εκτίμηση του δημάρχου Θήρας Άγγελου Ρούσσου αντιπροσωπεύει ένα μικρό μέρος της αξίας του οικοπέδου.
    Από την άλλη πλευρά, ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Μιχάλης Ρούσσος που δραστηριοποιείται στην πρωτοβουλία, από την ανταπόκριση εύπορων αλλά και απλών Θηραίων στο αίτημα για την συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Νοσοκομείου.



  • Το πιο ειδυλλιακό νησί η Σαντορίνη….
    Συνεχίζει να δίνει το παρόν του στις Κυκλάδες ο Γιάννης Ευαγγέλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και βραβεύσεων πολλών νησιών σε διεθνείς τουριστικούς διαγωνισμούς.
    Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Γιάννης Ευαγγέλου επισκέφθηκε την Σαντορίνη όπου είχε σύσκεψη με τοπικούς τουριστικούς φορείς. Το ευχάριστο νέο για το νησί είναι ότι βραβεύτηκε από το αμερικάνικο περιοδικό «Conde Νast Τraveler» με το Βραβείο για το «Πιο ειδυλλιακό Νησί». Αξίζει να σημειωθεί ότι την βράβευση είχε προαναγγείλει ο κ. Ευαγγέλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την άνοιξη στην Σαντορίνη.
  • Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Γιάννης Ευαγγέλου βρέθηκε στην Μύκονο συμμετέχοντας στην εκδήλωση που οργανώθηκε με την ευκαιρία ανάδειξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά της Μυκόνου ως του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού μεταξύ των αναγνωστών του αμερικάνικου τουριστικού περιοδικού «Conde Νast Τraveler».