Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2007

Σκανδαλώδης αντίθεση Κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Επιτροπής


  • Αποκαλυπτική απάντηση της Κομισιόν στον Δημ. Παπαδημούλη:
    Επίτροπος Μπαρρό: "Κατάσταση δεσπόζουσας θέσης (μονοπωλιακή) από μια επιχείρηση στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των Κυκλάδων!"
    Μ. Κεφαλογιάννης σε ερώτηση του Γ. Δραγασάκη για το ίδιο θέμα: Κανένα πρόβλημα!

  • Παραδέχεται την ύπαρξη μονοπωλίου στις Κυκλάδες και δίνει το πράσινο φως για την επιβολή πλαφόν και ανωτάτων ορίων στις τιμές των ναύλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μπαρρό στην απάντησή του στον Έλληνα ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, σε αντίθεση με τον Έλληνα Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

  • Σε συνέντευξή του στον «Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4» για το θέμα, ο κ. Παπαδημούλης απηύθυνε έκκληση και πρόσκληση στους νησιώτες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα νησιωτικά Επιμελητήρια και στις Ενώσεις ξενοδόχων να ενεργοποιηθούν και να ρωτήσουν τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας γιατί δεν εφαρμόζει την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία σε μονοπωλιακές καταστάσεις επιβάλεται η επιβολή πλαφόν για την προστασία των καταναλωτών.
    Ο κ. Παπαδημούλης στην συνέντευξή του, μίλησε για «πολιτικό σκάνδαλο» λέγοντας πως «εκεί που συγκρούεται το δημόσιο συμφέρον με το συμφέρον των εφοπλιστών ο κ. Κεφαλογιάνννης είναι πάντα με τους εφοπλιστές, γι’ αυτό έχουν ανέβει οι τιμές των εισητηρίων στα ύψη και γι αυτό υποφέρει ο τουρισμός»

  • Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού στο Ευρωκοινοβούλιο,

  • Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -με βάση αναμφισβήτητα στοιχεία- καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των Κυκλάδων έχει δημιουργηθεί κατάσταση δεσπόζουσας θέσης, ο Έλληνας Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν διαπιστώνει κανένα πρόβλημα!
    Η απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Μπαρρό προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη, είναι καταπέλτης για την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ η οποία ευνοεί τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων και καρτέλ στην ακτοπλοΐα, που με τη σειρά τους φουσκώνουν τις τιμές και υπονομεύουν τον υγιή ανταγωνισμό:

  • Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης με ερώτησή του προς την Ευρ. Επιτροπή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης με ερώτησή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, περιέγραψε με στοιχεία τις συνθήκες «δεσπόζουσας θέσης», που έχουν δημιουργηθεί στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των Κυκλάδων και ζήτησε την επιβολή εκ μέρους της κυβέρνησης ανώτατων ορίων στις τιμές των ναύλων ώστε να προστατευθούν οι καταναλωτές.

  • H πλήρης απάντηση του Επιτρόπου κ. Μπαρρό καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του ΣΥΝ στο Ευρωκοινοβούλιο θα βρείτε στην ιστοσελίδα
    www.syn-europe.gr