Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2007

  • Τον κίνδυνο τοξικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου από το βυθισμένο στην Καλντέρα κουφάρι του πλοίου Sea Diamond, επιβεβαίωσε με σημερινή του συνέντευξη στον «Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4» ο κ. Τσιμπίδης, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου «Αρχιπέλαγος».


  • Τέλος φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει η διαμάχη που είχε ξεσπάσει στην Ένωση Ξενοδόχων ως προς τη νομιμότητα των πρόσφατων εκλογών, η οποία είχε αμφισβητηθεί, αλλά και παλιότερων πεπραγμένων της.
    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και την αναγκαστική παραίτηση στην οποία οδηγήθηκαν τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, χθές με την παρουσία δικηγόρου για το νόμιμο των διαδικασιών, συγκροτήθηκε προσωρινό ΔΣ ενώ αποφασίστηκε σύμφωνα και με τον νόμο να γίνει νέα Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες μέσα στους επόμενους 4 μήνες.


  • Σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του προέδρου του Πασοκ Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί μέρος του προγράμματος του Πασοκ για την νησιωτικότητα.


  • Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του πλοίου speedrunner II.
    Το νέο ταχύπλοο της Aegean Speed Lines μεταφέρει 720 επιβάτες και 150 αυτοκίνητα και αναπτύσσει ταχύτητα 33-35 κόμβων, ενώ διανύει την απόσταση Πειραιάς-Σαντορίνη από 4 ώρες έως 4 ώρες και 45 λεπτά, ανάλογα με τις ενδιάμεσες στάσεις. Τα εισητήρια ανέρχονται στα 54 ευρώ, καθημερινά (εκτός από Τρίτες και Κυριακές στις 12.00 ) το πλοίο αναχωρεί στις 17. 00 από Σαντορίνη για Πειραιά, ενώ συνδέει τη Σαντορίνη με την Πάρο, τη Σίφνο και τη Φολέγανδρο.
    Για περισσότερες πληροφορίες στο www.aegeanspeedlines.gr.

  • Από την 1η Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια των υδροπλάνων της Air Sea Lines προς Ίο και Σαντορίνη που έχουν προσωρινά διακοπεί.

  • Την εξαφάνιση των καθισμάτων στον χώρο άφιξης των επιβατών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης καταγγέλουν κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού.