Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

Ήρθε η ώρα του.... Να λειτουργήσει.

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Βουρβούλο. Το πάρκο είχε κατασκευαστεί αλλά παρέμενε ανενεργό για 8 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Θήρας που υπογράφει ο πρόεδρός της Λευτέρης Καφιέρης,

Η κυκλοφοριακή αγωγή των νέων είναι ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα και πρέπει να συμβάλουν όλοι οι φορείς προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες και με βασική μας επιδίωξη να λειτουργήσουμε και να αξιοποιήσουμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή του Βουρβούλου ώστε να εμφυσήσουμε την έννοια της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα παιδιά του νησιού, κατορθώσαμε να καταστήσουμε τον χώρο επισκέψιμο και αξιοποιήσιμο, με παρεμβάσεις στο χώρο όπως την συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και την δημιουργία νέων.

Να σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον κο Μάρκο Ε. Αλεφραγκή (Αστυνόμος Α’ Ε.Α και άριστος γνώστης του αντικειμένου σε θέματα τροχαίας) ο οποίος προσφέρθηκε να παραδίδει τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και τον ευχαριστούμε για την συμβολή του, τις υποδείξεις και το ενδιαφέρον του.



Τα θεωρητικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής θα παραδίδονται στο Δημοτικό Σχολείο Βουρβούλου με τη συναίνεση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, θα ξεκινούν μετά τις εννέα το πρωί και μαζί με το πρακτικό μέρος θα διαρκούν τρείς ώρες. Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Θήρας ξεκινά τη λειτουργία του στο νησί μας και ήδη αύριο Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 θα το επισκεφτεί τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου. Στις προθέσεις μας είναι ο χώρος να παραμένει ανοικτός κάποιες ώρες της μέρας όπου θα μπορούν τα παιδιά με την συνοδεία γονέων να τον επισκέπτονται. Ως οφείλαμε όμως, ενημερώσαμε πρώτιστα τους υπευθύνους των Δημοτικών σχολείων του νησιού για να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων και να εξασφαλίσουμε την ομαλή ροή των μαθητών στο χώρο.
Καλούμε όποιον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί ενδελεχώς να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 22860-33829 και 22860-31075.