Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

μείωση καταγράφεται το μήνα Νοέμβριο του 2015 στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και των παθόντων στο Ν. Αιγαίο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα - 23.000 οι τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Νοέμβριο 2015 σημειώθηκαν 3 τροχαία δυστυχήματα έναντι 2 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι: Η υπερβολική ταχύτητα και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Νοέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν (23.035) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (460) παραβάσεις σοβαρότερες εκ των οποίων είναι η οδήγηση δικύκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους και η οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού.

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Νοέμβριο του 2015 συγκροτήθηκαν (65) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν (1.262) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (64) παραβάσεις.