Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015

το σύνολο Transcription ensemble παρουσιάζουν το Εθνικό Ωδείο Θήρας και ο ΔΑΠΠΟΣ στο Μελλώνειο (18.12 20.30)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Το Εθνικό Ωδείο έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει, σε συνδιοργάνωση με το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, το εξαιρετικό σύνολο μουσικής δωματίου, Transcription ensemble, σε έργα των W.A. Mozart, F. Mendelssohnn και J. Strauss.

Το Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από τους, Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί). Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η πλούσια μουσική δράση των μελών του Συνόλου, που περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία.
Το Transcription Ensemble κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα, με διακρίσεις και επιτυχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εμφανίσεις του συνόλου περιλαμβάνουν καλλιτεχνικούς θεσμούς, ιδρύματα και σημαντικές αίθουσες όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων και το Διεθνές Φεστιβάλ «Δημήτρια» της Θεσσαλονίκης, την E.B.U. (European Broadcasting Union), το Πανεπιστήμιο Yasar της Σμύρνης, το Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν (Γαλλία), την Tate Modern του Λονδίνου, το μουσείο Reina Sofia της Μαδρίτης κ.ά. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων για τρίο ή κουαρτέτο και έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο, όπως επίσης στην προώθηση έργων εκτός ρεπερτορίου με ιστορική και κοινωνικοπολιτική σημασία.

Χορηγοί: Aegean Airlines, Pelican Travel Services, Santorini Sailing, Santorini Yachting, Caldera Yachting, Spiridakos Car Rental & Yacht Cruises,
Ζώρζος Νίκος Συνεργείο Αυτοκινήτων, Πρατήριο Καυσίμων Μάρκου Φύτρου, Hook Restaurant
Χορηγοί επικοινωνίας: SantoNews, Θηραϊκά Νέα
Είσοδος Ελεύθερη