Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015

TO 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ! ΠΡΟΒΟΛΕΣ:18/12 ΚΑΙ 19/12 στις 20.00-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

16 ταινίες που προκρίθηκαν στο 38ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας θα προβάλει δωρεάν η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 20.00 στην φιλόξενη αίθουσα του οινοποιείου Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι.

Θα προβληθούν 8 ταινίες μικρού μήκους κάθε βραδιά.

Πηγή – πληροφορίες :https://www.facebook.com/events/441170232738124/

Πληροφορίες για το 38ο Φεστιβάλ και τις ταινίες που προκρίθηκαν (41 από 168 συμμετοχές) μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.dramafilmfestival.gr/festivaltraveling.html

http://www.dramafilmfestival.gr/apotelesmataproktimatikis38.html


Την Παρασκευή 18.12 πρώτη μέρα προβολών, θα προβληθούν οι εξής 8 ταινίες συνολικής διάρκειας 110 λεπτών:

1.Euroman ,22' ,2015 Έλληνες του κόσμου ,Μυθοπλασία, τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ σκηνοθεσία Γαβριήλ Τζάφκας.
Ένας τεχνοκράτης ο ευρωπαίος Euroman με ακριβά ρούχα και ψυχρό χιούμορ αποτελεί το θέμα .Διακρίσεις και στη μουσική επένδυση.
2.Η σπουδαστική μυθοπλασία της Φαίδρα Τσολίνα με τον τίτλο`` Έκδυσις`` διάρκειας 17 λεπτών αφορά το σουρεαλιστικό ταξίδι ενός αναποφάσιστου μυαλού και τιμήθηκε με βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη ``Ντίνος Κατσουρίδης``
3.H διάρκειας 9 λεπτών Joanna,του γνωστού στην Κ.Λ.Θ. Παναγιώτη Φαφούτη ,είναι η καθημερινή αναζήτηση της αγάπης στο λιμάνι.
4,Inner land,μυθοπλασία, 18 λεπτών της Βίβιαν Παπαγεωργίου με τιμητική διάκριση από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφο Μια δασκάλα αναλαμβάνει υπηρεσία σε ένα απομονωμένο σχολείο που ελλοχεύουν παγίδες.
5.Παλίρροιες –Το Παραμύθι της θάλασσας και 18 λεπτά με μια ιστορία που αφορά την οικογένεια προσφύγων που φτάνει στην Μυτιλήνη.Σκηνοθεσία Σταυριάννα Λίτσα.
6.Prosopon,ταινία κινουμένων σχεδίων που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας και συνδέει τα ..Ματ με την Τρίτη ηλικία!σκηνοθεσία Θωμάς Θωμά.
7.``Simon says``:13 λεπτά .H μυθοπλασία του Νίκου Τσεμπερόπουλου που βραβεύθηκε στην κατηγορία Έλληνες του Κόσμου. Η μοναξιά ,η αποξένωση και τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν το θέμα της ταινίας.
8.``Blue Train`` :μυθοπλασία 15 λεπτών του Μανώλη Μαυρή κι ένα ψυχαναλυτικό ταξίδι όπου το φανταστικό και το αληθινό συνορεύουν με τον Λίαμ να ταξιδεύει στο βαγόνι ενός τρένου.

Το Σάββατο 19.12 δεύτερη μέρα προβολών, θα προβληθούν οι εξής 8 ταινίες συνολικής διάρκειας 114 λεπτών:
1.Σύκο :H μυθοπλασία του Νικόλα Κολοβού, διάρκειας 13 λεπτών που τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ.Η ταινία γυρίστηκε εξ` ολοκλήρου στα Ζαγοροχώρια και με χιούμορ και γλυκύτητα μιλάει για τη δύναμη της αγάπης στην τρίτη ηλικία καθώς ο Κώστας προσπαθεί παλεύοντας με την άγρια φύση να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του.
2.Πωγωνίσκος :Nτοκιμαντέρ 11 λεπτών του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου του περσινού νικητή του φεστιβάλ. Η ταινία είναι μία επίσκεψη στον παππού στη γιαγιά και στις αναμνήσεις τους.
3.Η ταινία 4 Μαρτίου ,διάρκειας 15 λεπτών του Δημήτρη Νάκου έχει ως θέμα το μυστικό της Μαρίας μιας κοπέλας από την Ουκρανία που προσέχει μια κυρία για να βγάζει τα προς το ζειν. Η τανία διακρίθηκε για την γυναικεία ερμηνεία και για το μοντάζ.
4.Εθνοφοβία,κινούμενο σχέδιο ,διάρκειας 16 λεπτών του σκηνογράφου και σκηνοθέτη Γιάννη Ζιόγκα που μιλά για την επιβίωση τη ρήξη και τη συμβίωση. Τιμήθηκε με βραβείο καλύτερου animation.
5.Dream toy .Mυθοπλασία του Νίκου Χουλιάρα διάρκειας 13 λεπτών μια μικρή Οδύσσεια αναζήτησης συναισθημάτων κάτω από ένα ακατάστατο κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο.
6.Pacino`s way.Μυθοπλασία του Χάρη Παντελιδάκη που συμμετείχε ως σπουδαστική ταινία .Διάρκεια 18 λεπτά.Ο Μάικ και ο Τζίμυ σχεδιάζουν την απαγωγή ενός ψυχιάτρου που χρωστάει λεφτά στο αφεντικό τους.Αλλά πρέπει να κλεισουν ραντεβού μαζί του πρώτα. Διάκριση καλύτερης ανδρικής Ερμηνείας ,στον Κίμωνα Κουρή που πρωταγωνιστεί.
7.Κατηφόρα .Μυθοπλασία 13 λεπτών του Στέλιου Καμμίτση με διακρίσεις για το σενάριο και τον κοινωνικό προβληματισμό.(βραβείο :TΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ)Μια μητέρα και η συμφιλίωσή της με την σεξουαλικότητα του γιου της.
8.Ο Σπόρος .Μυθοπλασία της Ιφιγένειας Κοτσώνη .Διάρκεια 15 λεπτά. Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος η μοναχική επαναστάτρια Νανά είναι ..ντίλερ λαχανικών καθώς η καλλιέργειά τους είναι…παράνομη.Διακρίσεις για τα σκηνικά ,τα κουστούμια και τα ειδικά εφέ.