Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

δράση των ΚΔΒΜ γιά την υποστήριξη των προσφύγων

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν ενεργά στην προσφορά βοήθειας  προς τους προσφύγους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Συντονιστή  Νοτίου Αιγαίου κο Ν. Βασιλειάδη,
Τους τελευταίους μήνες το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με εντονότερους ρυθμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μεγάλους και αυξανόμενους αριθμούς μεταναστών και προσφύγων από την Αφρική και την Ασία – οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται καθ’ οδόν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και επειδή σε καταστάσεις τέτοιας κρίσης, αυτό που κυρίως μετράει είναι οι πράξεις και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας και έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια καλώ τους Υπευθύνους των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των περιοχών ευθύνης μου ως Συντονιστής Νοτίου Αιγαίου να αναλάβουν δράση ώστε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας παρέχεται από την λειτουργία του Προγράμματος να φροντίσουν για την υλοποίηση Εκπαιδευτικών Δράσεων που θα αποσκοπούν στην Στήριξη των Προσφύγων και των Μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.
Οι δράσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν ως Εκπαιδευτικά τμήματα που θα παρέχουν ιατρική, ψυχολογική, νομική και συμβουλευτική υποστήριξη στις ευάλωτες κοινότητες των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται πρόσφατα στην Ελλάδα με στόχο την ενδυνάμωση και την κοινωνική ένταξη νόμιμων μεταναστών .

Το περασμένο καλοκαίρι, με τις δράσεις πολιτισμού σε όλα σχεδόν τα νησιά αποδείξαμε πως μπορούμε να διαδραματίσουμε πρωτεύοντα ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της κοινωνίας μας. Αυτή η χρονιά πρέπει να είναι χρονιά αλληλεγγύης προς τους ευάλωτους συνάνθρωπούς μας. Ας βάλουμε και εμείς ως Κέντρα Διά Βίου Μάθησης ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που έχουν προκληθεί από την αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Νίκος Βασιλειάδης, Συντονιστής "Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Ν. Αιγαίου"

Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης ΚΔΒΜ Δήμου Θήρας