Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ : 8 μήνες απραξίας και ανικανότητας ισοπέδωσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. ο εμπαιγμός και τα ψέματα κάποτε έχουν τέλος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ και πρώην υπουργού Εργασίας,
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ζητήσει συγγνώμη για το κόστος που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και τα βάρη που συσσώρευσε στις πλάτες των ελλήνων πολιτών, συνεχίζει την προσπάθεια διαστρέβλωσης και εξαπάτησης μιλώντας για δήθεν «επιλεκτικές συγκρίσεις». Επειδή όμως, ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλεκτική μνήμη, η σύγκριση των ιδεοληψιών και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική.

Τι παρέλαβε και τι παρέδωσε η Κυβέρνηση Σαμαρά / Τι παραδίδει η Κυβέρνηση Τσίπρα
1          Ύφεση: -8,9% το 2011            Ανάπτυξη: 0,8% το 2014, πρόβλεψη 2,5% με 2,9% το 2015 Ύφεση: -2% έως -4% το 2015
2          Πρωτογενές Έλλειμμα 2,3% του ΑΕΠ το 2011         2 χρόνια πρωτογενούς πλεονάσματος (2013 και 2014)            Πρωτογενές Έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ το 2015 (με 4 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα)
3          Απώλεια εμπιστοσύνης, αποκλεισμό από τις αγορές, πολύ υψηλά spreads   Ανάκτηση εμπιστοσύνης, έξοδο στις αγορές (δύο φορές το 2014), συρρίκνωση των spreads Κρίση εμπιστοσύνης, αποκλεισμό από τις αγορές, εκτίναξη των spreads, 3ο Μνημόνιο
4          Ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου: 9 δισ. ευρώ το 2011            Αποπλήρωσε σε 2 χρόνια 6 δισ. ευρώ (3 δισ. ευρώ το 2014)Αύξησε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: 7,5 δισ. ευρώ το 2015
5          Τραπεζικό σύστημα με ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης Τραπεζικό σύστημα πλήρως κεφαλαιοποιημένο            Τραπεζικό σύστημα με κεφαλαιακούς περιορισμούς και ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης
6          Καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα 151 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2012      Καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα 160 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2014      Καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα 122 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2015
7          Γενικό Δείκτη Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 580 μονάδες   Γενικό Δείκτη Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 814 μονάδες           Γενικό Δείκτη Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 635 μονάδες (21/8)

Περισσότερο αναλυτικά, με αφορμή τη σημερινή του ανακοίνωση, σημειώνουμε τα εξής:

1.         Η αλήθεια για το «Ζάππειο»: Το λάθος του 1ου Μνημονίου με τους λάθος πολλαπλασιαστές το επισημάναμε στο Ζάππειο 1 και το παραδέχτηκε μετά και το ίδιο το ΔΝΤ. Στο 2ο Μνημόνιο αυτό το διορθώσαμε. Για αυτό και πιάναμε τους στόχους, ενώ πριν δεν έπιαναν κανένα στόχο.
•           Την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου; Αρχικά ήθελε να την απαγορεύσει ο κ. Παπανδρέου, μετά την προσυπέγραψε. Ύστερα αρχίσαμε να την υλοποιούμε και σήμερα την προσυπέγραψε και ο κ. Τσίπρας.
•           Τον μηδενισμό του ελλείμματος; Αρχικά τον ειρωνεύτηκαν, αλλά εμείς πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα δύο συνεχόμενα έτη. Φέτος πηγαίναμε για τρίο έτος με πρωτογενή πλεόνασμα και μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα στον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησής μας όπως είχαμε υποσχεθεί. Αλλά μας γύρισαν στα ελλείμματα πάλι και στα Μνημόνια, για να υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας ότι θα ξαναεπιστρέψει στα πλεονάσματα, αλλά με τρία χρόνια καθυστέρηση!
•           Την αξιολόγηση στο Δημόσιο; Την υποσχεθήκαμε, την ξεκινήσαμε, την σταμάτησαν και τώρα την προσυπέγραψαν και αυτοί… Το χτύπημα της γραφειοκρατίας; Ήδη πετύχαμε σε δύο χρόνια να προχωρήσει το ηλεκτρονικό κράτος. Το 96% των φορολογικών δηλώσεων υποβάλλονται και διορθώνονται ηλεκτρονικά, χωρίς τη μεσολάβηση του εφοριακού, όπως είχαμε υποσχεθεί, ενώ και ο επαναστατικός νόμος για την έγκριση επενδύσεων κατήργησε χιλιόμετρα γραφειοκρατίας.
•           Το κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης προς τους ασθενέστερους από την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων; Όταν το είπαμε κάποιοι το χλεύαζαν. Εμείς το δώσαμε! 450 εκατ. ευρώ το 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε και αυτά που δίναμε (π.χ. επίδομα πετρελαίου θέρμανσης) και τώρα υπόσχεται να το διεκδικήσει στο μέλλον.
Αυτά και πολλά ακόμη που δεν προλάβαμε ήταν τα Ζάππεια. Κυρίως όμως στο Ζάππειο 1 πρωτοαναφέρθηκαν οι μειώσεις φόρων που εμείς αρχίσαμε. Και τώρα ο κ. Τσίπρας αυξάνει παντού τους φόρους. Και στην εστίαση και στην εισφορά αλληλεγγύης και στο φόρο εισοδήματος.


Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ να μοιράσουμε χρήματα που δεν είχαμε, όπως οι κ. Τσίπρας. Βάλαμε την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στα Ζάππεια και όλοι έσπευσαν να ακολουθήσουν μετά. Τα περισσότερα τα ξεκινήσαμε. Πολλά τα προχωρήσαμε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σήμερα, έχει το θράσος να εξακολουθεί να μας κατηγορεί γιατί στα μόλις δυόμιση χρόνια δεν προλάβαμε να θεραπεύσουμε όλες τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Τις ίδιες στρεβλώσεις, τις ίδιες παθογένειες που αυτοί θέλουν να διατηρήσουν ανέπαφες για να ικανοποιήσουν την κομματική τους πελατεία, αδιαφορώντας για το μέλλον της Πατρίδας!